Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
AlıntıCevaplaKonu: Polise destek vermek Gönderim Zamanı: 07-Agustos-2008 Saat 16:10
Arkadaslar bugun aklıma su soru takıldı mesela polisin biri suçluyla çatışmaya girmiş çatışıo bizdede taşıma ruhsatlı silah var kendi silahımızla polise destek versek suc sayılırmı
Gönderilenler: 158
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2008 Saat 15:29
Arkadaşlar sonuç olarak siz polisin yanında yer almış oluyorsunuz. Ve de devlet size silah taşımaya yetki vermiş.
ertuğ arkadaşımıza tamamen katılıyorum...
Gönderilenler: 20
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2008 Saat 16:38
Meşru savunma ve zorunluluk hâli
MADDE 25. - (1) Gerek kendisine ve gerek başkasına ait
bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan
haksız bir saldırıyı o anda hâl ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde
defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.
(2) Gerek kendisine gerek
başkasına ait bir hakka yönelik olup, bilerek neden olmadığı ve başka suretle
korunmak olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya
başkasını kurtarmak zorunluluğu ile ve tehlikenin ağırlığı ile konu ve
kullanılan vasıta arasında orantı bulunmak koşulu ile işlenen fiillerden dolayı
faile ceza verilmez.
Normal bir vatandaşı kurtarmak şuç sayılmazken bir polisin hayatını kurtarana bence madalya verirler. Tabi burada şu da var polis suçluları zaptedebilecekken sen çıkıpta egonu tatmin etmek için suçluyu vurursan o durum başka boyut kazanır...
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2008 Saat 20:25
kadının çantasını adam araabyla yanına tanaşıyo çalıyo bunu gören bi adam çıkarıyo makineyi adam zaten arka koltukta çakıyo kafasına 9x19luğu ama hapse gididyo haberlere çıktı
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2008 Saat 22:10
Ertuğ_tamur üsteki yazıda da dediğim gibi saldırıyı eşit oranla defetmek şartıyla yani adam senin üzerine ateşli ve ya ateşsiz silah kullanmadan yürüyorsa ve sende bunu görüp kişiyi vurursan bu suçtur çünkü burada koşullar eşit değildir...
Gönderilenler: 3
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2008 Saat 22:37
Orjinalini yazan: ertug_tamur
kadının çantasını adam araabyla yanına tanaşıyo çalıyo bunu gören bi adam çıkarıyo makineyi adam zaten arka koltukta çakıyo kafasına 9x19luğu ama hapse gididyo haberlere çıktı
bu haberı bende ızledım ve takıp ettım daha sonra adamı serbest bıraktılar.kadının zor durumda oldugunu gorunce yardım amaçlı oldurmeye degılde korkutma amaclı sılahını kullanıdıgı kanaatıne varılarak adamı serbest bıraktılar....
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2008 Saat 21:19
Herkes işini yapsında belki senin duruma müdahale etmemenden dolayı bir polis hayatını kaybedebilir polisten öte iyi bir insan ölebilir belki bir ailesi olabilir şu durumda ailesini düşün ben vicdan azabından ölürüm öyle bir şeyden sonra...
Gönderilenler: 58
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2008 Saat 00:45
Ben şu ana kadar olaya müdahil olmuş polis görmediğim için yardım konusunda birşey diyemiyeceğim.Ama olay benim başıma gelirse polisin gelmesini bekleyemiyeceğimi biliyorum!(malesef)
Arslan gibi polislerimiz var işinin gereğini fazlasıyla yapan!Ama onlar da gezdirilip duruyor.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma