| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gurgi
Yeni Üye
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
|
Alıntı Cevapla
Konu: MC 23 Gönderim Zamanı: 14-Eylül-2008 Saat 23:55 |
|
girsan MC 23 modeli mke de satışa çıktımı görünümü çok güzel belki içinizden alan veya kullanan veya gören vardır..
|
 |
edi
Üye
Gönderilenler: 67
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2008 Saat 20:26 |
|
kardesim bizim iki arkadasta aynı sılahtan aldılar evet namlu kısmı bıraz geniş ama atısı ve ergonomısı bir cok yerlisilah modelinden daha iyi gibi.atısında calısmasında bi problem cıkmadı şimdilik ama zaman ne gosterir bilmem...
|
 |
gurgi
Yeni Üye
Gönderilenler: 8
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2008 Saat 00:36 |
|
namlu kısmındaki genişlikten kastın nedir biraz anlatabilirmisin
|
 |
edi
Üye
Gönderilenler: 67
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2008 Saat 20:06 |
namludan kastım silahın ön kısmı bıraz kalın zigana t den biraz daha kalın
|
 |
barış
Yeni Üye
Gönderilenler: 3
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2008 Saat 08:54 |
|
mc 23 kullanıcı görüşlerini almak istiyorum lütfen yardım
|
|
C.MASTER
|
 |
kocaolgun
Kidemli Üye
Gönderilenler: 289
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2008 Saat 21:42 |
|
bu silahın çapı ne acaba
|
 |
Guests
Misafir
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2008 Saat 22:04 |
9mm lik
silah güzel fakat biz aldığımız ilk gün babamın arkdaşı 200 mermide 2 yada 3 kez takılma yaptı bunun yanı sıra benim gibi silah tepmesinden hoşlananlara göre evet silah çok kral şekilde tepiyor bunun yanı sıra pek bi kötülüğünü görmedim mc21 deki kompantisör ise pek işe yaramıyomuş öyle diyolar en iyi kompantisör şu anda tisaştayış
|
 |
Guests
Misafir
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2008 Saat 15:35 |
Orjinalini yazan: ertug_tamur
9mm lik
silah güzel fakat biz aldığımız ilk gün babamın arkdaşı 200 mermide 2 yada 3 kez takılma yaptı bunun yanı sıra benim gibi silah tepmesinden hoşlananlara göre evet silah çok kral şekilde tepiyor bunun yanı sıra pek bi kötülüğünü görmedim mc21 deki kompantisör ise pek işe yaramıyomuş öyle diyolar en iyi kompantisör şu anda tisaştayış |
Ben sizin tarafsız olduğunuzu zannetmiyorum. Önce tutukluk yaptı diyorsunuz ve sonrasında tisaşı met ediyorsunuz... Ve ne oluyor kafalar karışıyor... Ben emekli askerim m21 çok hoşuma gitti siteden takip ettim kadarıyla ama gelde al şimdi...
|
 |
Guests
Misafir
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2008 Saat 15:36 |
Orjinalini yazan: tabança
Orjinalini yazan: ertug_tamur
9mm lik
silah güzel fakat biz aldığımız ilk gün babamın arkdaşı 200 mermide 2 yada 3 kez takılma yaptı bunun yanı sıra benim gibi silah tepmesinden hoşlananlara göre evet silah çok kral şekilde tepiyor bunun yanı sıra pek bi kötülüğünü görmedim mc21 deki kompantisör ise pek işe yaramıyomuş öyle diyolar en iyi kompantisör şu anda tisaştayış |
Ben sizin tarafsız olduğunuzu zannetmiyorum. Önce tutukluk yaptı diyorsunuz ve sonrasında tisaşı met ediyorsunuz... Ve ne oluyor kafalar karışıyor... Ben emekli askerim m21 çok hoşuma gitti siteden takip ettim kadarıyla ama gelde al şimdi... |
|
 |
barış
Yeni Üye
Gönderilenler: 3
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2008 Saat 16:02 |
|
valla şekil itibariyle benimde çok hoşuma gitti. ama şu takılma olayını bizzat görmesekte yani yalanda olsa o silaha karşı bütün hevesim gitti.
|
|
C.MASTER
|
 |
Guests
Misafir
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2008 Saat 00:06 |
evet tutukluluk yaptı ama sonra bir daha yaptımı bilmiyorum yani ben 2 firmayıda kötülemedim sadece gördüğümü yazdım hem boşver takılsın ya 2 3 kere takıldı ondan bişey olmaz pire kızıp yorgan yakılmaz diye düşünüyorum.
yazıyı okuyun bir daha takılmaktan başka oda 2 veya 3 kere başka bişeyini görmedim kaplaması çok güzel kompantisör olayı ise tamamen doğru silah gene tepiyo sporttada var kompantisaör silahtan ses bile çıkmıyo deyim yerindeyse bunu sırf ben değil bir kaç silahçıda söyledi sonuç: 2 veya 3 kere takılma benim gördüğüm ve duyduğum kompantisör nanay
|
 |
Guests
Misafir
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2008 Saat 15:26 |
|
Evet, yanıtız için teşekkür ederim.. Yıllarca ithal silah alındı bu ülke de... İstiyorum ki artık ses getirecek bir "yerli tabanca"mız olsun. Yerli almak istiyorum ama hala kalitede ki çelişki beni çok ciddi bir ihtiyaç olan ve asla hatır için satın alınmayacak olan bu araçta ikilem de bırakıyor... Tabanca bir arıza yaptığı zaman, elin gavuruna nasıl ulaşacağız; ama yerli olsa icabında fabrikasına kadar gider sorunu çözerdik. Bu sebeple yerli firmalar artık daha ciddi ve daha kaliteli ve daha bilimsel çalışmalı uluslar arası arenada rüştünü ıspat etmeli diye düşünüyorum...
|
 |
bitirim
Yeni Üye
Gönderilenler: 2
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2008 Saat 18:43 |
Merhabalar;
MC 21 sahibiyim. Silahı beğenerek aldım.Yaklaşık 150 mermi attım şimdiye kadar. İzlenimlerim şöyle:
Olumlu: Herhangi bir sorun (tutukluk, ezme , v.s.) olmadı, iyi çalıştı. Hedefe isabet oranım diğer silahlarla yaptığımdan daha iyiydi.Kompansatör sayesinde seri olarak aynı noktaya fazla dağılmadan atış yapabiliyorum. Şahlanması 7.65 'ler kadar diyebilirim. Kurması kolay, çok fazla güç gerekmiyor (evde acil durumda aile üyeleri de rahatlıkla kurup kullanabilir. Bazı silahların zor kurulduğu düşünülürse), şarjörü tam oturuyor-boşluk kalmıyor. Sökülmesi kolay, pim kolayca bastırılıp silah sökülebiliyor.
Olumsuz: Ağır , (sanırım) alaşım malzemeden dolayı kızakları ne kadar yağlasam da sürtünme hissi veriyor, tabiri caizse "şakırdamıyor". Namluda yatağa yakın kısımda yivlerinde hafif deformasyon oluştu (aldığımda böyle olmuş olabilir. Maalesef silahı alırken incelemeye fırsat olmadığından alıp geldim, bakmadım) Emniyet mandalı kapakta olduğundan tek elle emniyete alma-çıkarma alışkanlık gerektiriyor. Kurulu iken emniyete alındığında horoz hemen düşmeyebiliyor. Beklenmedik horoz düşmesi heyecan yaratıyor. Şarjör yayları fazla sert, mermi basarken 10.dan itibaren zorlanılıyor. Şarjörlerinden birinde tam dolu iken (10.dan sonra) mermiler arasında boşluk bırakıyor, şıkırtı sesi veriyor, söktüm yağladım ama değişmedi (ama takılma, beslememe olmadı). İki kademeli tetik boşluğu denediğim Alman silahlarından daha fazla ama yerlilerden daha az diyebilirim.
Genel olarak görüntüsü, kullanım kolaylığı ve kompansatörü için alınmasını tavsiye edebilirim.
|
 |
kocaolgun
Kidemli Üye
Gönderilenler: 289
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2008 Saat 21:42 |
|
evet güzel ve detaylı bir açıklama eyvallah arkadaş
|
 |
RANGER
Yeni Üye
Gönderilenler: 6
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2008 Saat 21:30 |
arkadaşlar kompansötörün silah sesiyle alakası yok namlu soğuması tepme ve şahlanmasıyla alakalı önce tabanca alırken sizin zevkinize hitap etmesi gerekiyo tabanca başkasının tavsiyesiyle alınmaz çünkü kimse silah uzmanı değil.2007 den bu yana bizim ülkemizde artık silah üretiliyo sizler zannediyomusunuzki ucuz veren askere polise silah veriyo 5 ini 5 kuruştan verin devlet almıyo .artık yerli ve ithal silahlar erken yaşlandırma testine giriyo 2000 deen buyana bizim ülkemizde hiç bir ithal silah ihale alamıyo hiç bir polisin ve askerin belinde ithal silah görebiliyomusunuz göremessiniz çünkü artık eskisi gibi ucuz veren ihale alamıyo. arkadaşımın babasının 200 mermide silahın tutukluk yaptıgını söylüyo mermide ağrıza olamazmı hırsızın hiçmi suçu yok.arkadaşlar bizim tek sorunumuz kendi malımıza güvenimiz yok arayın girsanı sorun silahta garanti kaç sene araştırın hangi testlerden geçmiş veya başka firmaları inanın şuan avrupadaki silah firmalarından kalitali silah yaptığımızı biliyorum sizleri öpüyorum
|
 |
wolf.24
Kidemli Üye
Gönderilenler: 317
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2008 Saat 22:38 |
|
sogutma ilede alakası yok arkadaslar kompansatorun sadece sahlanma onleyıcı dır
|