Silah Forum - Tabanca Tüfek Av Silahı forumu Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

MC 23

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yazman Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 18
  Alıntı yazman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2009 Saat 20:56
Ben de şu anda yavuz 16 tuğra var. Silahtan memnunum. bu silah baretta klonlaması. Türkiye'nin de yerli anlamında daha kaliteli silah yapabileceği kanaatindeyim. yapmalı da. yavuz iyibir silah. bizde bir şartlanma var ithallere karşı. yavuzu alanlar da barettaya benzediği için tercih ediyor genelde. Ancak silah iyi onun için aldım, diyerek alamayacak mıyız silahı bu ülkede. kendi silahımızı kendimiz yaptık, inşallah daha kaliteli olacak bunlar. Smit Wesson'dan da daha kaliteli olacak inşallah. çünkü iğne ucuyla silah yapanlar var, o kadar yetenekli ustalar var, bu ülkede. yavuzu yapanlar da işte böyle kaliteli ustalar diye düşünüyorum. Ben Giresun'luyum. BU SİLAH TÜRKİYE>'NİN YÜZ AKI. GİRESUN'UN İFTİHAR VESİLELERİNDEN BİRİDİR. HERKESE TAVSİYE OLUNUR. YAVUZ 16 "Yavuz gibi" bir silahtır arkadtaşlar.
Yukarı Dön
berkeley Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 197
  Alıntı berkeley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2009 Saat 21:24
Sn Yazmanın cevabı vesilesiyle diğer verilen cevapları da okudum hayretler içinde kaldım, bir kaç defa tutukluk yapsa ne olur demiş bir üye cevap basit ölürsün, bir üye kompansatör yazamadığı gibi bu sistemi susturucu sanmış hiç ses çıkarmıyormuş, tabancanın şlink diye ses çıkarması kalite göstergesi olmuş yok dayım şöyle attı yok amcaoğlu şöyle vurdu bin tane rivayet  ortada hiç bir test yok sonra da neden yerli silahlar için mesafelisiniz diye soruyorsunuz bir başka arkadaş devlet 5 ini 5 liradan verse almıyor yazmış, binbir oyunla ithal silahların ihaleye girmesine engel olunuyor ya da maliyet sebepiyle giremediklerinden haberi yok sanırım, en basitinden ihaleye bir madde eklesem tabanca horozlu olacak desem bakın kaç tane ciddi, olması gereken yerde hayat kurtaracak tabanca firması (glock, walther, hs) eleniyor.

Düzenleyen berkeley - 07-Eylül-2009 Saat 21:36
Yukarı Dön
canakkaleli.1962 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20
  Alıntı canakkaleli.1962 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2010 Saat 13:11
Sanırım,birçok arkadaşım 1991 yılında emniyete gelen (ruger'leri ) incelememiştir. Şu anda gece bekçisi arkadaşlara satıldı onlar kullanıyorlar.Bende bu silahı sfır alıp 5 yıl kullanmış silahseverim ilk 100 evet yanlış okumuyorsunuz 100 (YÜZ) atışta alaşım gövde üzerinde kızağın bıraktığı derin çizikleri görmemek için hangi göz rahatsızlığına sahip olmak gerekir bilmiyorum.Biz polis olarak özel tim gibi kritik görevlerde en riskli yıllarda ve bölgelerde kullandık..ammma velakin okunmuşmudur nedir bu ve bunun gibi ithal silahları eleştirmeye kimsenin dili,eli varmıyor.Yerli silah söz konusu oldumu yüklen bakalım.Tabii bunda yabancı firmalarının aracı kurumlarının aramızdaki gizli elemanlarınında tetiklemesi ayrı.Hemen,hemen ekleyeyim yorum yapan hiç bir arkadaşımı kastetmiyorum ben bunun münakaşasını başka sitelerdede yaptım aforoz edildim beni tanıyan eskiler bilenler bilir..lütfen yazdıklarımı kimse üstüne almasın..Benim kastettiklerim hislerini yazan arkadaşlarım değil okuyan olursa onlar kendini bilir.

**Bir not eklemek istedim gugerde görmüş olduğum o çizikleri daha sonra kullanmış olduğum. Zigana-T  ve Girsan .Tuğra modellerinde her biriyle yaklaşık 400--500. Atım yapmama rağmen görmedim
Yukarı Dön
berkeley Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı berkeley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2010 Saat 13:54
Siz kendinizi kandırıyorsunuz başka birşey değil, ithal dediğiniz tabanca kendi memleketinde 500-600 dolara satılıyor,  mke yerli üreticiyide korumak için burada 4 katı fiyata satıyor olabilir, kıçıkırık sarsılmaz en ucuz 1200 dolardır ve  bir cz 75 kalitesinde midir ?
Kendi ülkesinde satılan fiyattan gelse hiç biriniz yerli tabanca almazsınız biraz dürüst olun.
Yukarı Dön
Seyhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Gönderilenler: 91
  Alıntı Seyhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2010 Saat 18:34

Silahımı almadan önce çok değerli bir arkadaşımla yerli mi alsam yabancı mı alsam diye bir muhabbetimiz olmuştu. Bana verdiği cevap çok hoşuma gitmişti.

Ülkemizi seviyoruz diye arabamızı da da TOFAŞ mı alalım?

Bende ondan sonra gittim ve Beretta aldım.
Beretta 92 FS COMPACT
Yukarı Dön
gokmen Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 3073
  Alıntı gokmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2010 Saat 22:16
Orjinalini yazan: Seyhan

Silahımı almadan önce çok değerli bir arkadaşımla yerli mi alsam yabancı mı alsam diye bir muhabbetimiz olmuştu. Bana verdiği cevap çok hoşuma gitmişti.

Ülkemizi seviyoruz diye arabamızı da da TOFAŞ mı alalım?

Bende ondan sonra gittim ve Beretta aldım.

Sayın Seyhan , Arkadaşınızı tanımıyorum ama doğru bir söz sarf etmiş.

Arkadaşınız  '' MKE vasıtası ile ital tabanca veya yivli av tüfeği alan insanlar   ülkelerini daha çok seviyor ''  diye bir söz sarf etse ,  kendisine muhalefet edebileceğim tek şey , '' kullanıcıların karekterini veya devletçi zihniyete sahip milliyetçiliklerini , tartışmak için kullandığı ürünün cinsinin belirtilmesi '' abes ile iştigaldir , olurdu.

Çünkü  ; 

1- MKE ithal silahları Devletin adına , üretici + distürübitör ( teradikçi ) vasıtası ile alıp , vatandaşa satmaktadır. Distürübitörler , üreticiden alış fiyatı ile MKE ye satış fiyatı arasında , 100-150 USD gibi bir kar elde etmektedirler. Bu kar , gelir vergisine tabidir. Örnek olarak ise Glock marka tabancanın gümrükten geçirilerek MKE ye teslim edildiği esnada beyan edilen değeri , 490 USD civarındadır.  3300 USD ye MKE de satılan bir tabancadan ,ortalama  2700 USd civarında , vergi , satış masrafı , Savunma Sanayii Fonu katkı payı , KDV , özel tüketim vergisi  vs başlıklar altında devletimiz gelir elde etmektedir.

2- MKE de satılan yerli tabancalar ise , MKE vasıtası ile  yerli üreticilerin nam ve hesabına satılmaktadır. Satış fiyatını yerli üreticiler belirlemektedir. Ortalama bir yerli tabancada , 300 TL Savunma Sanayii Katılım Fonu Payı , 50-70 TL arasında MKE satış masrafı , bu degerler düştükten sonra ortaya çıkan fiyat üzerdinden ise , yerli üreticinin ödediği , KDV , gelir vergisi vs düşülmektedir. Seri üretimde bir tabancanın birim maliyeti maksimum 100 USD olduğuna göre , yerli bir firma her satılan tabancadan 1000 TL civarında bir kar elde etmektedir.

3- Yerli tabanca ?  Malzemelerinden tutunda , malzemeyi işleyen tezgaha kadar bir çok başlık altındaki ürün yurt dışından ithal edildiği için , her bir yerli tabancanın üretimi için , yeterince yurt dışına döviz çıktığı meydana gelmektedir.

4- Yerli tabancalarımızın kalitesini düşününce , ha ital tabanca almışın elin adamına para kaptırmışın,
Yerli tabancalarımızın malzemesinden , tezgahına kadar bir çok şeyi yurt dışından temin edildiği için ;  ha böyle para kaptırmışın ..... Fark etmiyor.

Hesap ortadadır.

Tabancanız yeniden hayırlı olsun.

Saygılarımla  
Yukarı Dön
canakkaleli.1962 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 20
  Alıntı canakkaleli.1962 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2010 Saat 10:27
Orjinalini yazan: BURAK&BURAK

Orjinalini yazan: berkeley

Siz kendinizi kandırıyorsunuz başka birşey değil, ithal dediğiniz tabanca kendi memleketinde 500-600 dolara satılıyor,  mke yerli üreticiyide korumak için burada 4 katı fiyata satıyor olabilir, kıçıkırık sarsılmaz en ucuz 1200 dolardır ve  bir cz 75 kalitesinde midir ?
Kendi ülkesinde satılan fiyattan gelse hiç biriniz yerli tabanca almazsınız biraz dürüst olun.

Sn. Berkeley'e katılmakla birlikte şunu da söylüyorum.Son 5-6 yıldır yapılan Tsk-Egm vs. ihalelerinde yerli ürünler kazansın diye bin takla atıyorlar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Doğru söze ne denir??
Aslında üstüne basa,basa benimde esasen anlatmak istediğimde bu yerliler kaliteli,gözü kapalı eleştirmeden alalım diye bir iddiam yok ama şu mke'ye yıllardın yakından takip eden ve silahlardan anlayan her arkadaşım bilirki,güvenilirliği şaibeli bazı silahlar korkunç paralara satıldı halkımız ve otoriteler tarafındanda: (İthaldir bir kerameti vardır) evet maalesef sadece silahta değil..Ayağımıza giydiğimiz ayakkabıdan,bindiğimiz arabaya kadar bu geri kalmış ülkeler zihniyeti maalesef birçoğumuzda var..Çin mallarının yeni,yeni ülkemize girdiği yıllarda çin malı merdiven altı ürün olduğu yayılana kadar kapış,kapış gitmedimi??
Yukarı Dön
berkeley Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı berkeley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-Temmuz-2010 Saat 10:48

Sabah sabah 3 tane yavuz16 haberi aldım biri 5 bin biri 8 biride 11 binde 3 tabanca da namlu kırmış, birinde kırılan parça kursiyerin göz alt boşluğuna gelmiş, girsana tazminat davası açılacakmış, gerekli resmi prosedürler tamamlanmış, sürgü kapağından emniyetli bir zigana tabanca da emniyete alınca mermi patlatmıştı arkadaş eşini vuruyordu az daha, bakın bende sarsılmaz k10 kullanıyorum fakat ilk aldığımdan beri bana da deneyimli arkadaşlarım tabancayı fazla zorlama dediler, zaten bir beretta bir spor gezli glockla atış yaptığımdan beri artık tabancamla atış yapmak istemiyorum harcadığım mermiye de yazık.

Yukarı Dön
RANGER Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
  Alıntı RANGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2010 Saat 08:55
SİZİN SAMİMİ OLDUĞUNUZA İNANMIYORUM.NAMLUYU BİLDİĞİM KADARIYLA FİRMALAR MKE YE YAPTIRIYO DÖVME NAMLU.BU YAZILARINIZ TAMAMEN ART NİETLİ.. ARKADAŞINA GELİNCE TABANCAYI EŞİNE ÇEVİRMİŞ NAMLU HİÇBİ ZAMAN CANLIYA DÖNMEZ BU YAZILARI YAZARKEN BİDAHA DÜŞÜN İSTERSEN..SİLAH ELE ALINMADAN DERSE İYİ ÇALIŞM
AK LAZIM.SAYGILARIMLA
Yukarı Dön
RANGER Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
  Alıntı RANGER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2010 Saat 09:05
ARKADAŞIN NERDE YAŞIYO BİLMİYORUM ONUN KULAĞINA Bİ FISILDA İSTERSEN BİZİM ARABAMIZ YOK........TOFAŞDA FİATIN FİAT İTALYANIN..İSTERSEN GİT SOR BU ÜLKEDE ARABAMIZ YAPILMIŞTI .HATTA DEVRİM ARABALARI DİE Bİ FİLM YAPILDI SEYRETMEDİNİZ SANIRIM SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN İNSALARIN SAYESİNDE BU ÜLKE ARABA ÜRETEMEDİ YILLARDIR.HA BU ARADA YERLİ TABANCA FİRMALARI HİÇ Bİ SİLAHIN PARÇASINI YURT DIŞINDAN GETİRMİYO AYRICA PATENT HAKKI ÖDEMİYO Bİ ZAHMET UĞRAYIN MKE YE ORDA ARAŞTIRIN.......bizler kurtuluş savaşını çanakkaleyinutmadık..şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ..ülkemin silahını kendisinin yapmasından gurur duyuyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum..................
Yukarı Dön
berkeley Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı berkeley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2010 Saat 10:31

Yazılanları yanlış anlamışsınız sn Ranger ülkemizde yerli bir şeyin kaliteli üretilmesi bizi de sevindirir bizi de gururlandırır ve elbette onu alırız, sorun yeteri kadar kaliteli olmamalarında ve bazılarının ithal fiyatına satılmalarında yoksa bizde sizin kadar vatanımızı seviyoruz merak etmeyin.

Yukarı Dön
Seyhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Alıntı Seyhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2010 Saat 17:01
Orjinalini yazan: BURAK&BURAK

Bu arada madem Türkiye'yi çok seviyorsunuz o zaman "TÜRKÇE" konuşun.

Aynen katılıyorum.

Saygılarımla
Beretta 92 FS COMPACT
Yukarı Dön
hsynwolf Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 258
  Alıntı hsynwolf Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2010 Saat 03:17
RANGER yazan;
''SİZİN SAMİMİ OLDUĞUNUZA İNANMIYORUM.NAMLUYU BİLDİĞİM KADARIYLA FİRMALAR MKE YE YAPTIRIYO DÖVME NAMLU.BU YAZILARINIZ TAMAMEN ART NİETLİ.. ARKADAŞINA GELİNCE TABANCAYI EŞİNE ÇEVİRMİŞ NAMLU HİÇBİ ZAMAN CANLIYA DÖNMEZ BU YAZILARI YAZARKEN BİDAHA DÜŞÜN İSTERSEN..SİLAH ELE ALINMADAN DERSE İYİ ÇALIŞM
AK LAZIM.SAYGILARIMLA''

Sn. RANGER, Nasrettin Hoca'nın dediği gibi; hırsızın hiç mi suçu yok? Evet silah emniyette olsa bile canlıya çevrilmez. Ama bu o tabancanın yapmış olduğu hatayı affettirmez. O zaman emniyet koymasınlar silaha, öyle taşıyalım. (Bu arada ben asla silahımı emniyette taşımam. En iyi emniyet yarım dolduruştur.)

Namlu olayına gelirsek; hani bu tabancalar 25000 atışa dayanıklıydı? İster namluyu MKE yapsın, ister kendisi. Bu beni ilgilendirmez. Ben kullanıcıyım, en iyi silahı kullanmak isterim. Zorda kaldığımda çektiğim silah tutukluk yapacaksa veya patlayıp bana zarar verecekse ben ne anladım bu işten.

Ben Yavuz 16 Compact MC kullanıcısıyım. O bölüme bakarsanız iyi yanlarını da kötü yanlarını da yazdım. Ben silahımdan memnunum. AR-GE'nin en önemli aşamalarından birisi Geri Besleme'dir. Biz kullanıcılar iyi ve kötü taraflarını yazarız, firmalar bunlara bakarak mallarını geliştirirler. Biz burada bedavadan firmaya geri besleme yapıyoruz, hatta bunu kendi paramızla, kendi mermimizle yapıyoruz. Firma teşekkür edeceğine, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı'ndan bahsedilip duygu sömürüsüyle karşılaşıyoruz. O zaman yokmuş, doğru dürüst yiyecek olmadan, giyecek olmadan, silah ve mühimmat olmadan savaşmışlar. Şimdi var, ama ne hikmetse şehitlerin kanı üzerinden para kazanmak, daha çok kazanmak hoşlarına gidiyor. Bana kimse masal okumasın, bu vatanı benden daha çok seviyormuş triplerine de girmesin. Bunu para kazanmak için hiç yapmasın. Sömürgeci zihniyetin bu kadarı da fazla. Sömürgeci zihniyetin en aşağılık olanı, kendi vatandaşını sömürmektir. Yerli firma, yerli malı yurdun malı diye vatandaşı sömüren firma sahiplerinin kullandıkları arabalar ne marka acaba? Ayrıca silah koleksiyonlarını bir açıklasınlar da görelim ne kadarı yerli ne kadarı yabancı.

Önemli olan yerli tabanca adı altında yabancıları klonlamak değildir. Dünyada platform oluşturacak, kendini klonlatacak bir silahımız olmasını o firma sahipleri bile benden daha çok isteyemezler. Lütfen, artık duygu sömürüsünü bırakalım da adam gibi bir silah yapalım. Herkes elini taşın altına soksun. Madem bu vatanı o kadar çok seviyorlar, üst düzey bir devlet memurunun aldığı aylık gibi, ayda 3000 lira kendilerine ayırsınlar, geri kalan paranın tamamını Ar-Ge'ye yatırsınlarda görelim. En iyi reklam duygu sömürüsü değil, müşteri memnuniyetidir.
Güçsüz adalet aciz, adaletsiz güç zalimdir.
Yukarı Dön
gokmen Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 3073
  Alıntı gokmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2010 Saat 12:32
Orjinalini yazan: RANGER

KARDEŞİM devlet 5 ini 5 kuruştan versen almıyo silahlar erken yaşlandırma testine tabi tutuluyo bunu iyi biliyorum,şunuda iyi biliyorum avrupalının bizim avrupaya ihracatımızın zorluğunu yaşadıklarını zannetmiyorum sizlerin sayesinde... Bu silah olur başka bişey olur ne olursa olsun bunlar bizim malımız..son kuruşuna kadar bizlere yol su elektrik olarak dönüyo artı ayrıca diyelimkli aldığın üründe bir arıza çıktı ne yapacacağız..ya kardeşim 2500 tl verdim evdekilere uyduk çamaşır makinası aldım arızalandı.Serviste parçası yok kömürlükte yatıyo YERLİ MALI HALKIN MALI BUNU HERKES KULLANMALI..SİZLERİ ÖPÜYORUM

SİZİN SAMİMİ OLDUĞUNUZA İNANMIYORUM.NAMLUYU BİLDİĞİM KADARIYLA FİRMALAR MKE YE YAPTIRIYO DÖVME NAMLU.BU YAZILARINIZ TAMAMEN ART NİETLİ.. ARKADAŞINA GELİNCE TABANCAYI EŞİNE ÇEVİRMİŞ NAMLU HİÇBİ ZAMAN CANLIYA DÖNMEZ BU YAZILARI YAZARKEN BİDAHA DÜŞÜN İSTERSEN..SİLAH ELE ALINMADAN DERSE İYİ ÇALIŞMAK LAZIM.SAYGILARIMLA

ARKADAŞIN NERDE YAŞIYO BİLMİYORUM ONUN KULAĞINA Bİ FISILDA İSTERSEN BİZİM ARABAMIZ YOK........TOFAŞDA FİATIN FİAT İTALYANIN..İSTERSEN GİT SOR BU ÜLKEDE ARABAMIZ YAPILMIŞTI .HATTA DEVRİM ARABALARI DİE Bİ FİLM YAPILDI SEYRETMEDİNİZ SANIRIM SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN İNSALARIN SAYESİNDE BU ÜLKE ARABA ÜRETEMEDİ YILLARDIR.HA BU ARADA YERLİ TABANCA FİRMALARI HİÇ Bİ SİLAHIN PARÇASINI YURT DIŞINDAN GETİRMİYO AYRICA PATENT HAKKI ÖDEMİYO Bİ ZAHMET UĞRAYIN MKE YE ORDA ARAŞTIRIN.......bizler kurtuluş savaşını çanakkaleyinutmadık..şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ..ülkemin silahını kendisinin yapmasından gurur duyuyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum..................

1-Benim anlamadığım şey, bu memlekette neden yerli tabanca savunuculuğu yapılır ? Acaba Almanya da Walther veya Sigsauer savunuculuğu yapılıyormudur ? Yada yerli firmaların ürettiği tabancalar ( Almanyaya gidince adı yerli değil , ithal ürün oluyor ) '' Gavur malı diye '' dışlanıyor mudur. ?

2- Son bir ayda ben ve arkadaşlarımın yapmış olduğu toplam atış miktarı , 7.000 civarındadır. Tamamı 9x19 çapında , Cz , Browning , SW , Yavuz 16 , Glock , Sarsılmaz , Beretta markalardaki tabancalar ile atılmıştır.

Bu hafta sonu ( sadece pazar günü )  yapılan atış miktarı 400 civarıdır. Atış yapılan tabanca ise  Yavuz 16 compact ' tır.

Tabancanın emniyet mandalının say yüzündeki bükme sac dan imal edilen kulak , uçak ile seyahat esnasında,  kargo ile nakil edilirken bükülmüş. Söküp düzeltme yaptıktan sonra geri takıldı . Düzeltme yaparken malzemenin çok yumşak yapıldığını fark ettim.

Tabancanın nişangah düzeni . 30 metre mesafeden atış yapacağınız esnada   , literatürde öğretilen şekilde nişan alıyorsunuz. Yaptığnız atışlar 40 cmx50 cm boyutundaki hedefin 40 cm altında toplanıyor. Deneme yanılmaya yöntemi ile , atış yapmaya başladığınızda , hedefiin yukarısında bir boşluğa nişan aldığınızda  hedefi vurmayı becerebildiginizi fark ediyorsunuz.

50 atışta , en az 12-13 açı değişimi yapıyor olunca , ister istemez bir kaç kezde tutuş şeklinizi değiştirmek durumunda kalıyorsunuz. Atış yaparken sağ el boşluğunuza üst kapak sürgüsünün  hafiften sürttügünü hissediyorsunuz. Kapak sürfüsü geri manevra yaparken elinizi parçalamamış , ama , kovan içeride sıkışıp kalmış.

3-  Tabancanın üst kızagında kullanılan lak boyanın üzerine , sınava girerken yapıştırılan bir izolo band yüzünden , boya kavlamış.... Kapak sürgüsü çerçevesinin kenarları   beyazlamış. sanki , siyah malzemenin kenarları beyaz çizgiler ile belirlenmiş. Perma bulue ile rutuş yapmak istiyorsunuz. Malzeme nazlana nazlana rutuş kabul ediyor.

Aliminyum gövdede , dört yıllık tabanca olmasına rağmen  boya kalmamış.

Atış yaparken , 50 lik bir kutuda üç defa kapsüle iğne vurduğu halde patlamadığını görünce MKE ye yad ediyorsunuz. Ancak , aynı fişekleri şarjöre ard arda basıp yeniden atmayı denediğinizde iğne kapsülleri patlatabiliyor. Bu sefer  aynı yşıl içerisinde üretilmiş MKE yapımı çok sayıda mühimmat tüketince , tabancada bir sakatlık olduğunu fark ediyorsunuz.

Bu tabancayı da polis asker kullandığı için , çok kaliteli oluyor ve siz aslında bu işi hiç bilmediğinizi fark ediyorsunuz.

4- Aynı marka bir tabancanın , 10.000 atım civranıda bir atış görmüş olmasına rağmen , kapak sürgüsünün , namlu altındaki köprücük kilidin bulundugu yerden ikiye ayrıldığını duyunca iyice şaşırıyorsunuz. Hatta silahlı güvenlik kursiyeri  25 metrede  sabit hedefe   sınav atışı yaparken böyle bir olayın yaşandığını , namlı ve kızagın ön kısmını hedefe doğru 3-4 metre gittigini , kapak sürgüsünün geri kısmının ise kursiyerin yüzünü parçaladığını ve 7/8 dikiş atılmak durumunda kalındığını , savcılık makamı  , olay yeri inceleme , ambulans , habercilerin tamamının poligona doluştuğunu öğrenince  iyice şaşırıyorsunuz.

Bu seferde asker ve polisten , ikinci el yerli tabanca alınmaz diyorsunuz. Güzel bir yüzüm yok . Ama , dahada çirkinleşmesini istemiyorum.   

Yerli firmalar ? 

Biri devlete 3 milyon TL vergi borcu takar , gider yeni bir şirket kurar , şirketi ise işçilerinin üzerine açar. İşçilerden birisi Gökmen'e sorar '' Benim halin ne olacak '   verdiğim cevap şudur '' Yarın sabah diger arkadaşlarında al , Ticaret sicil müdürlüğüne git , yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerini devirin , sonra bu adamın  makamına gidip , koltuğumdan kalk bundan sonra ben oturacağım  '' demesi yönünde olmuştur.

Biri devlete verği borcunun yanı sıra , SGK ya 2 milyon TL pirim borcu takar. Zaten işçilerine dört aydır maaş ödemez. Gider  2010 model bir Cadillac alıp Ankara da gezer.....

Biri öyle birs sadet zinciri kurmuşturki , yıl 1996 larda ortaya çıkan '' Titancılar '' dan dahada büyük çaptadır. Bu yıl bir karar almış . Benim maaşım aylık '' 25.000 TL '' demiş. Yok diyorsanızda , çekin gidin demiş.

Yeril malı kullanmak milliyetçilik ise , yerli malı kullandırmak dahada milliyetçiliktir. Çünkü veren el , alan elden her daim üstündür. Yerli firmalardan hangisinin , ihaleye katılırken '' benden 10.000 tane alırsanız , 10.000 tanede ben devlete hibe edeceğim '' dediğini duydunuz.   

Bir daha  benim üyelerime , bağırırken , uslubumu değiştirebileceğim ihtimalinede göz önüne alarak yazı yazmanız rica olunur.

Bu iş ithal çamaşır makinasına benzemez. Tüketici hakları , tüketici hakları diye bağıran ve televizyona çıkan bir sürü insan var. Size yardım etmiyorlar ise , bir litre benzin alıp , size bu ürünü satan mağzanın önünde bu eşyayı yakacağınızı bildirir bir dilekçe ile , İl Emniyet müdürlüğüne müracaat ederek , bireysel eylem izni alınız. İki tanede muhabire haber vermeyi unutmayınız.  Probleminiz çözülür mü çözülmez mi bilmem ama , size malı satan beyaz eşya  mağzasının bir daha satış yapamayacağından emin olabilirsiniz. Bizzat garantisi benim.

Yukarı Dön
Seyhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Alıntı Seyhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2010 Saat 13:42
Orjinalini yazan: gokmen

KARDEŞİM devlet 5 ini 5 kuruştan versen almıyo silahlar erken yaşlandırma testine tabi tutuluyo bunu iyi biliyorum,şunuda iyi biliyorum avrupalının bizim avrupaya ihracatımızın zorluğunu yaşadıklarını zannetmiyorum sizlerin sayesinde... Bu silah olur başka bişey olur ne olursa olsun bunlar bizim malımız..son kuruşuna kadar bizlere yol su elektrik olarak dönüyo artı ayrıca diyelimkli aldığın üründe bir arıza çıktı ne yapacacağız..ya kardeşim 2500 tl verdim evdekilere uyduk çamaşır makinası aldım arızalandı.Serviste parçası yok kömürlükte yatıyo YERLİ MALI HALKIN MALI BUNU HERKES KULLANMALI..SİZLERİ ÖPÜYORUM

SİZİN SAMİMİ OLDUĞUNUZA İNANMIYORUM.NAMLUYU BİLDİĞİM KADARIYLA FİRMALAR MKE YE YAPTIRIYO DÖVME NAMLU.BU YAZILARINIZ TAMAMEN ART NİETLİ.. ARKADAŞINA GELİNCE TABANCAYI EŞİNE ÇEVİRMİŞ NAMLU HİÇBİ ZAMAN CANLIYA DÖNMEZ BU YAZILARI YAZARKEN BİDAHA DÜŞÜN İSTERSEN..SİLAH ELE ALINMADAN DERSE İYİ ÇALIŞMAK LAZIM.SAYGILARIMLA

1-Benim anlamadığım şey, bu memlekette neden yerli tabanca savunuculuğu yapılır ? Acaba Almanya da Walther veya Sigsauer savunuculuğu yapılıyormudur ? Yada yerli firmaların ürettiği tabancalar ( Almanyaya gidince adı yerli değil , ithal ürün oluyor ) '' Gavur malı diye '' dışlanıyor mudur. ?

2- Son bir ayda ben ve arkadaşlarımın yapmış olduğu toplam atış miktarı , 7.000 civarındadır. Tamamı 9x19 çapında , Cz , Browning , SW , Yavuz 16 , Glock , Sarsılmaz , Beretta markalardaki tabancalar ile atılmıştır.

Bu hafta sonu ( sadece pazar günü )  yapılan atış miktarı 400 civarıdır. Atış yapılan tabanca ise  Yavuz 16 compact ' tır.

Tabancanın emniyet mandalının say yüzündeki bükme sac dan imal edilen kulak , uçak ile seyahat esnasında,  kargo ile nakil edilirken bükülmüş. Söküp düzeltme yaptıktan sonra geri takıldı . Düzeltme yaparken malzemenin çok yumşak yapıldığını fark ettim.

Tabancanın nişangah düzeni . 30 metre mesafeden atış yapacağınız esnada   , literatürde öğretilen şekilde nişan alıyorsunuz. Yaptığnız atışlar 40 cmx50 cm boyutundaki hedefin 40 cm altında toplanıyor. Deneme yanılmaya yöntemi ile , atış yapmaya başladığınızda , hedefiin yukarısında bir boşluğa nişan aldığınızda  hedefi vurmayı becerebildiginizi fark ediyorsunuz.

50 atışta , en az 12-13 açı değişimi yapıyor olunca , ister istemez bir kaç kezde tutuş şeklinizi değiştirmek durumunda kalıyorsunuz. Atış yaparken sağ el boşluğunuza üst kapak sürgüsünün  hafiften sürttügünü hissediyorsunuz. Kapak sürfüsü geri manevra yaparken elinizi parçalamamış , ama , kovan içeride sıkışıp kalmış.

3-  Tabancanın üst kızagında kullanılan lak boyanın üzerine , sınava girerken yapıştırılan bir izolo band yüzünden , boya kavlamış.... Kapak sürgüsü çerçevesinin kenarları   beyazlamış. sanki , siyah malzemenin kenarları beyaz çizgiler ile belirlenmiş. Perma bulue ile rutuş yapmak istiyorsunuz. Malzeme nazlana nazlana rutuş kabul ediyor.

Aliminyum gövdede , dört yıllık tabanca olmasına rağmen  boya kalmamış.

Atış yaparken , 50 lik bir kutuda üç defa kapsüle iğne vurduğu halde patlamadığını görünce MKE ye yad ediyorsunuz. Ancak , aynı fişekleri şarjöre ard arda basıp yeniden atmayı denediğinizde iğne kapsülleri patlatabiliyor. Bu sefer  aynı yşıl içerisinde üretilmiş MKE yapımı çok sayıda mühimmat tüketince , tabancada bir sakatlık olduğunu fark ediyorsunuz.

Bu tabancayı da polis asker kullandığı için , çok kaliteli oluyor ve siz aslında bu işi hiç bilmediğinizi fark ediyorsunuz.

4- Aynı marka bir tabancanın , 10.000 atım civranıda bir atış görmüş olmasına rağmen , kapak sürgüsünün , namlu altındaki köprücük kilidin bulundugu yerden ikiye ayrıldığını duyunca iyice şaşırıyorsunuz. Hatta silahlı güvenlik kursiyeri  25 metrede  sabit hedefe   sınav atışı yaparken böyle bir olayın yaşandığını , namlı ve kızagın ön kısmını hedefe doğru 3-4 metre gittigini , kapak sürgüsünün geri kısmının ise kursiyerin yüzünü parçaladığını ve 7/8 dikiş atılmak durumunda kalındığını , savcılık makamı  , olay yeri inceleme , ambulans , habercilerin tamamının poligona doluştuğunu öğrenince  iyice şaşırıyorsunuz.

Bu seferde asker ve polisten , ikinci el yerli tabanca alınmaz diyorsunuz. Güzel bir yüzüm yok . Ama , dahada çirkinleşmesini istemiyorum.   

Yerli firmalar ? 

Biri devlete 3 milyon TL vergi borcu takar , gider yeni bir şirket kurar , şirketi ise işçilerinin üzerine açar. İşçilerden birisi Gökmen'e sorar '' Benim halin ne olacak '   verdiğim cevap şudur '' Yarın sabah diger arkadaşlarında al , Ticaret sicil müdürlüğüne git , yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerini devirin , sonra bu adamın  makamına gidip , koltuğumdan kalk bundan sonra ben oturacağım  '' demesi yönünde olmuştur.

Biri devlete verği borcunun yanı sıra , SGK ya 2 milyon TL pirim borcu takar. Zaten işçilerine dört aydır maaş ödemez. Gider  2010 model bir Cadillac alıp Ankara da gezer.....

Biri öyle birs sadet zinciri kurmuşturki , yıl 1996 larda ortaya çıkan '' Titancılar '' dan dahada büyük çaptadır. Bu yıl bir karar almış . Benim maaşım aylık '' 25.000 TL '' demiş. Yok diyorsanızda , çekin gidin demiş.

Yeril malı kullanmak milliyetçilik ise , yerli malı kullandırmak dahada milliyetçiliktir. Çünkü veren el , alan elden her daim üstündür. Yerli firmalardan hangisinin , ihaleye katılırken '' benden 10.000 tane alırsanız , 10.000 tanede ben devlete hibe edeceğim '' dediğini duydunuz.   

Bir daha  benim üyelerime , bağırırken , uslubumu değiştirebileceğim ihtimalinede göz önüne alarak yazı yazmanız rica olunur.

Bu iş ithal çamaşır makinasına benzemez. Tüketici hakları , tüketici hakları diye bağıran ve televizyona çıkan bir sürü insan var. Size yardım etmiyorlar ise , bir litre benzin alıp , size bu ürünü satan mağzanın önünde bu eşyayı yakacağınızı bildirir bir dilekçe ile , İl Emniyet müdürlüğüne müracaat ederek , bireysel eylem izni alınız. İki tanede muhabire haber vermeyi unutmayınız.  Probleminiz çözülür mü çözülmez mi bilmem ama , size malı satan beyaz eşya  mağzasının bir daha satış yapamayacağından emin olabilirsiniz. Bizzat garantisi benim.

Vallahi harikasınız Sn. Gökmen. Sizin çözüm anlayışınıza hayranım.

Saygılarımla.
Beretta 92 FS COMPACT
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bu Sayfa 0.090 Saniyede Yüklendi.