| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
lupus
Kidemli Üye
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 217
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2010 Saat 15:49 |
Sn.CENGİZ, çok güzel çalışma, çok güzel gruplar, elinize sağlık.
Yoğun kuru tetik çalışmaları esnasında tetik yayı kırımları yaşamak çok normaldir. Bu konu üzerinde durulacak bir ayrıntı değil. Yoğun kuru tetik çalışmaları esnasında yay da yoğun olarak çalışır, çoğunlukla da tam dinlenme ve soğuma fırsatı bulamaz. Bu nedenle de kırıma uğrar. CZ 75 ve klonlarının yumuşak karınlarından birisi de tetik yaylarıdır, ancak bu da sizin yaptığınız gibi çok yoğun ve aralıksız kuru tetik çalışmaları esnasında kendini gösteren bir sorundur. Bunun dışında sadece çok yüksek atım adedlerinde kırıma uğrar. Poligonlardaki Canik modellerinde binlerce atımda sadece iki veya üç kez kırıma uğradığını gördüm. Hayati gerekçe ile taşınan bir CZ 75 veya klonunda ise mümkünse 5000 atımda bir bu yayı değiştirmekte fayda vardır. Bu arada tetik yayı ağırlığının durağan tek hareketli hedef atışlarında yeterli konforu sağlayacak, hızlı ve mükerrer atışlarda ise tetik kurulma zamanı ve hissini çok bozmayacak kadar azaltılması gerektiğini hatırlatmak isterim.
Tabancanızda ağırlıklı olarak tek hareketli tetiğe odaklandığınız için, yarı kurulu horoz çentiğini öylece yerinde bırakabilirdiniz. Bu aslında fazladan bir işlem olmuş. Horoz ve tetik / horoz tulumbası ( sear ) üzerinde yaptığınız tek hareket fonksiyonu ile ilgili çalışma sonrasında, çift hareket tulumbasının ( disconnector ) zamanlamasının bozulması ise şaşırdığım bir durum oldu. Çünkü horoz ve tulumbasındaki tek hareket yataklarında yapılan işlem ve buna bağlı olarak tetik yolunda meydana gelen kısalma, çift hareket tulumbasının zamanlamasını bozacak kadar ciddi bir değişiklik yapmaz, daha doğrusu en azından CZ 75'de yapmıyor, Canik modellerinde bu tür bir işlem denemediğim için nedeni konusunda maalesef net bir fikir yürütemiyorum.
Nişan ve vuruş noktaları konusunda ise size nacizane önerim, 5, 10, 15, 20 ve 25 m mesafelerde atış ve gruplar yaparak, mesafe ile silahın nişan ve vuruş noktasını değişip değişmediğini kontrol etmenizdir. Bu sekilde silahın arpacık ve gez yüksekliklerinin, silahın mekanik vuruş noktası ile uyumunu daha sağlıklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
Gerçekten güzel çalışma, güzel atışlar. Tekrar elinize sağlık.
Saygılar.
Düzenleyen lupus - 11-Nisan-2010 Saat 15:51
|
 |
CENGİZ
Kidemli Üye
Gönderilenler: 517
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2010 Saat 18:48 |
Orjinalini yazan: CENGİZ
Silahın dikenleri
Esnemeyen pantolonlar iç kılıfın kalınlığından dolayı bazen kılıfsız taşımayı mecbur kılıyor. Kılıfsız taşımayı yanlış bulsam da bazen gerekiyor. Yukarıda işaretlediğim parçaların kalınlığı yaklaşık yarım santim. Bu parçaların amacı hızlı bir şekilde emniyeti açmak, şarjörü çıkarmak ve sürgüyü bırakmak olduğundan baş parmağın rahatça erişebileceği biçimde şekillendirilmişler. Vücuda temas ettikleri yerleri tahriş ediyorlar; akşam eve döndüğümde belimde kızarıklıkları görüyorum. |
Sürgü tutucunun yüksekliğini uzun bir uğraşıdan sonra zımparalayarak düşürdüm. Fabrikadan tekrar kaplanarak geri geldi. Böyle daha iyi oldu.
Tetiği tutan pimin hemen altında, tetik yayını değiştiren ustanın hatırası görülmekte.
|
|
|
 |
Jackson
Yeni Üye
Gönderilenler: 17
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2010 Saat 21:48 |
|
Mükemmel bir silahmış! Kazasız, belasız kullanmanızı dilerim.
|
|
"Torun 4.5 cal" Var mı yerli marka gibisi :)
|
 |
VOLER
Yeni Üye
Gönderilenler: 23
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2010 Saat 21:08 |
Sayın Cengiz ;
Forumdaki gerek kendi silahınızla gerekse genel konulardaki paylaşımlarınızı keyifle okuyorum. Öncelikle bunu belirtmeliyim.. Foruma girdiğimde sizin iştirak ettiğiniz bir konuyu veya sizin açtığınız bir konuyu okumadan çıktığımı hatırlamıyorum. İnsanlara sadece bilgi veriyorsunuz ve hiç kimseyle polemiklere girdiğinizede tanık olmadım, forumu takip etmeye başladığım ilk günden beri. Bu tarzınızdan dolayı tebrik ediyor bu çalışmalarınızın devamını dilyorum.
Silahınızı sürekli her olasılığa karşı hazır taşıdığınızı belirtiyordunuz daha önceki yazılarınızda. Ama o ustanın zedelediği nokta haricinde en ufak bir kusur yok. Adeta koy vitrine sat gibi. Çok temiz silahınız var ve o zımparalayarak yüksekliğini düşürdüğünüz mandalda çok hoş olmuş boyandıktan sonrada çok orijinal duruyor. Saygılar..
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
Gönderilenler: 3073
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2010 Saat 09:55 |
Orjinalini yazan: VOLER
Sayın Cengiz ;
Forumdaki gerek kendi silahınızla gerekse genel konulardaki paylaşımlarınızı keyifle okuyorum. Öncelikle bunu belirtmeliyim.. Foruma girdiğimde sizin iştirak ettiğiniz bir konuyu veya sizin açtığınız bir konuyu okumadan çıktığımı hatırlamıyorum. İnsanlara sadece bilgi veriyorsunuz ve hiç kimseyle polemiklere girdiğinizede tanık olmadım, forumu takip etmeye başladığım ilk günden beri. Bu tarzınızdan dolayı tebrik ediyor bu çalışmalarınızın devamını dilyorum.
Saygılar.. |
Bu konularda bende hem fikirim.
|
 |
CENGİZ
Kidemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 17-Agustos-2010 Saat 20:45 |
13 olan şarjör kapasitesini 15e çıkarmak mümkün. Nasıl mı?: Followeri traşlayarak. İkinci olarak da yayın şarjörün üst kısmındaki daralan bölgeye sürtünen kısmını biraz inceltmek gerekiyor.
Düzenleyen CENGİZ - 17-Agustos-2010 Saat 21:01
|
|
|
 |
CENGİZ
Kidemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18-Agustos-2010 Saat 01:02 |
Orjinalini yazan: BURAK&BURAK
Peki siz 15'le mi taşıyorsunuz yoksa 13'le mi ? |
Poligonda deneyip verimli çalıştığına kanaat getirirsem 15 kapasiteyle taşımaya başlarım.
|
|
|
 |
sfc100
Yeni Üye
Gönderilenler: 1
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2010 Saat 10:39 |
Hayırlı olsun Cengiz Bey gerçekten hafifliği,kullanım kolaylığı ve taşıması ile çok rahat bir silahtır.
Canik 55 silahları kalite ve kullanım rahatlı ile sorunsuz silahlar üretiyor ,diğer firmalara oranla düşünürsek mermi seçme asla yapmaz (nemli olmadığı sürece) 9x19 parabellum MP5 mermisi ni rahatlıkla atar.
Saygılar
|
|
TAYFUN GÜNAY
|
 |
CENGİZ
Kidemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2010 Saat 21:09 |
Orjinalini yazan: sfc100
Hayırlı olsun Cengiz Bey... |
Teşekkürler Tayfun bey.
Üzerinde çalıştığım parçanın eski ve yeni halini görüyorsunuz.
Bu gün kapasitesini artırdığım şarjörü denemek üzere MKEK poligondaydım. Sıramı beklerken ilk defa atış yapan bayanlar iyi sonuçlar aldılar. Kamu görevlisi bir arkadaş yeni aldığı silahına parmak vurma testi yaptı. Silah vitrinin önünde başka bir görevli arkadaş G26 sını seriye çevirttiğini belirtti.
Şarjör yeni haliyle şıkır şıkır çalışmaya devam etti. Kurşunlar hedefe sorunsuzca gittikten sonra sürgü geride kilitlendi.
Hızlıca yapılmış 15 atış, 15 m:
DİKKAT DİKKAT: Kendi fişeklerimle yaptığım atışın ardından satın aldığım 15 fişekten üçünün kovan ağzında şişlik vardı. El ile atım yatağına giriyor ama orada sıkıştığı için çıkmıyordu. Fişekleri şarjöre sürmeden önce atım yatağına serbestçe girip çıktığını kontrol etmeyi unutmayın.
Son olarak, aslında bugün şarjörü deneme bahanesiyle stres atmak için yola çıkmıştım. İşyerinde canımı sıkan bir sorunu bir türlü kafamdan atamıyordum. İnanın hedefi arpacığın ucunda gördüğüm anda kafamdaki bütün dertlerden kurtuluverdim. Kurşunları da hedefe gönderince yüzüme sabitlenen bir gülüşle dışarı çıkıp mutlu bir insan olarak insanların içine karıştım. Herkese tavsiye ederim: ara sıra da olsa atışa gidin.
Düzenleyen CENGİZ - 19-Agustos-2010 Saat 21:45
|
|
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2010 Saat 15:58 |
Sayın Cengiz
Tandoğan' da bir çok av bayisinde şarjörünüze uyğun gerdel mevcut. 3-5 TL ye satılıyor. Geldel şarjör içerisinde koruması gereken açıyı kaybeder ise ( biraz yana doğru meyillenir ise ) sıkışıt tutukluk yapabilir. Aynı işlemi bende bir çok kez yapmaya kalkıştığım için , gayet iyi biliyorum. Belkide ben yapamadım.
Bunun yerine içi boş olan ve yayın içerisine girdiği bir gerdel kulanırsanız yine aynı sonucu verir.
Atışa gitmekte fayda var. Gerçekten bu konuda haklısınız.
Saygılar
|
|
YA SEV !!! YA TERK ET !!!
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2010 Saat 16:17 |
Sayın Cengiz
Tandoğan' da bir çok av bayisinde şarjörünüze uyğun gerdel mevcut. 3-5 TL ye satılıyor. Geldel şarjör içerisinde koruması gereken açıyı kaybeder ise ( biraz yana doğru meyillenir ise ) sıkışıt tutukluk yapabilir. Aynı işlemi bende bir çok kez yapmaya kalkıştığım için , gayet iyi biliyorum. Belkide ben yapamadım.
Bunun yerine içi boş olan ve yayın içerisine girdiği bir gerdel kulanırsanız yine aynı sonucu verir.
Atışa gitmekte fayda var. Gerçekten bu konuda haklısınız.
Saygılar
|
|
YA SEV !!! YA TERK ET !!!
|
 |