Silah Forum - Tabanca Tüfek Av Silahı forumu Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yıllık istihkak ve istihkak alım tarihi .

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gokmen Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Aktif Durum: Aktif
Gönderilenler: 2931
  Alıntı gokmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yıllık istihkak ve istihkak alım tarihi .
    Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2010 Saat 00:45
[QUOTE=91/1774 sayılı yönetmelik]

Satın Alınabilecek Silah ve Mermi Miktarı

Madde 24- (Değişik: 02.12.1999  99/13749 14.Md) (Değişik 1.ve 4.fıkralar:13.06.2002/24784) Valilerce, taşıma veya bulundurma amacıyla  ruhsata bağlanmak üzere silah satın alma  izni verilen gerçek kişilerle kurum,  kuruluş veya işyeri demirbaşına kaydedilecek her silah için, yıllık en fazla ikiyüz adet  mermi satın alınabilir.

İhtiyaç sahiplerinin valiliklere yapacakları  başvuru üzerine, taşıma veya bulundurma  ruhsatlı silahlar için her yıl en fazla ikiyüz adet,mermi satın alma izni verilir.[/QUOTE]

Genel olarak karşılaştığımız  problemlerden biriside , ruhsatlı tabancalarımız  için alacağımız fişekler ve bu fişeklerin alım tarıhinde ya şanan sıkıntılardır.

Tabanca ve Yivli av tüfeği fişeği alım belgelerinde EGM mensupları ile sivil vatandaşlar arasında bir fark bulunmaktadır.

EGM mensupları için tabanca fişeği alım belgeleri verildiği yıl için geçerlidir. Yani 2009 yılı içerisinde almış oldukları tabanca fişeği alım belgeleri 31.12.2009 tarihine kadar geçerli olup , takvimler 01.01.2010 tarihini gösterdiğinde tabanca fişeği alım belgesinin bir geçerliliği bulunmamaktadır.  

Sivil vtandaşlar için ise ; tabanca ve yivli av tüfeği alım belgelir verildiği tarihten itibaren bir yıl geçerliliğini korumaktadır. Yani 01.07.2010 tarihinde alınan bir tabanca fişeği alım belgesi , 01.07.2011 tarihine kadar geçerliğini korumaktadır.

Ayrıca bir önceki yıla ait tabanca fişeği alım belgesine müracaat etme hakkınız takvimler 01.01.xxxx ' i gösterdiğinde son bulur.

Ancak , hani tarihte yeni alım hakkımız doğuyor?

Yasa ve yasının uygulanmasına dair çıkartılan 91/1779 Sayılı yönetmelikteki düzenlemeye baktığımızda '' yıl ve  yılda '' ibaresinin kullanıldığı , yıl içerisinde alınacak tabanca fişeği adetinin en fazla 200 olduğu ( bir defada veya parça parça alınmak sureti ile )  belirtilmiştir.  

Bu durumun değerlendirmesinden ise , alım hakkının , yeni yılın başladığı ilk günden itibaren başladığı anlaşılmaktadır. Bu sebeplede '' geçen yıl şu tarihte tabanca fişeği almışsınız , o tarihten önce tabanca fişeği alamazsınız '' beyanatına pek mahal asmasanız iyi olur.

Her daim aklınızda bulunacak husus '' yazılı beyan ve yazılı red cevabı '' istemek olacaktır.

Unutmayınız ki , yasalar ve uygulama il , il değişiyor ise , bir bityeniği vardır.    

Saygılar

Düzenleyen gokmen - 01-Temmuz-2010 Saat 01:16
Yukarı Dön
berkeley Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 196
  Alıntı berkeley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2010 Saat 22:18

Bu kadar önemli bir konuya verilen cevabı okuyun, sn Gökmene çıkışmadan evvel iyice düşünün, işte böyle cahillerle uğraşıyor.

Yukarı Dön
gokmen Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 2931
  Alıntı gokmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2010 Saat 22:55
Orjinalini yazan: huseyın

7.65 silah alınacak tır ruhsatsız ruhsatlı msn basvurular kabul

Orjinalini yazan: berkeley

Bu kadar önemli bir konuya verilen cevabı okuyun, sn Gökmene çıkışmadan evvel iyice düşünün, işte böyle cahillerle uğraşıyor.

Sayın Berkeley ,

'' Alıştım artık ''diyemiyorum. Zaten , kime veya kimlere faydam dokunuyor diye düşünüyorum. Üzerine birde bu eklenince , iyice çileden çıkıyorum. Çakışmanızı bir soytarı çıkıyor. İki satır bir yazı ile mahvedip gidiyor.

Yukarı Dön
berkeley Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı berkeley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2010 Saat 11:43
Sn gökmen bunları ayıklamak gerçekten zor size hak veriyorum.

Madem bir konu açtık size bir soru sorarak devam edeyim, yıllık 200 mermi istihkakı o tabancaya veriliyor mesela ben yıllık istihkakımı aldım bir ay sonra da tabancamı hibe yoluyla devrettim, devrettiğim kişi o yıl istihkak alamaz diye bir şey duydum kanun maddelerinde yeri var mı yoksa memurların keyfi uygulaması mıdır ?
Saygılar.
Yukarı Dön
Gökhan77 Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 250
  Alıntı Gökhan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-Temmuz-2010 Saat 12:58
Bugün Yalova Emniyetine yıllık istihkak için gittim. Ruhsat tarihim 6 Temmuz.
Buradaki uygulama, 6 Temmuz 2010'da alınan belgenin 5 Temmuz 2011'e kadar geçerliymiş.
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
Yukarı Dön
Gökhan77 Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Gökhan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2010 Saat 09:37
Mkek de 45lik mermisi yok. Bekle bakalım bekle. :D
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
Yukarı Dön
CENGİZ Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu

Gönderilenler: 511
  Alıntı CENGİZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2010 Saat 11:33
Orjinalini yazan: Gökhan77

Mkek de 45lik mermisi yok. Bekle bakalım bekle. :D
'Bireyin kişisel savunma ihtiyacını karşılama sorumluluğunu yerine getirmekte bile gerekli çabayı göstermeyen MKEK, koskoca vatanın savunmasında orduyu ne durumlara düşürür?' diye insanın aklına geliyor. Umarım ordunun yeterli stoğu, stratejisi vs. vardır.
Yukarı Dön
berkeley Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı berkeley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2010 Saat 13:42
Yakında dağıtımına başlanacak diye duydum.
 13 Haziranda da glocklar satılmaya başlanacak  g19 2440 $.
Yukarı Dön
Gökhan77 Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Gökhan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2010 Saat 12:55

Yakında dağıtımına başlanacak diye duydum.
 ....
45 ACP mi? berkeley?
Haydi inşallah.
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
Yukarı Dön
berkeley Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı berkeley Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2010 Saat 22:23
Evet sn gökhan77 45 acp mermiler önümüzdeki hafta satışa sunulacak, bu arada glocklara 13 haziran yazmışım hepiniz 13 temmuz olduğunu anlamışsınızdır, glockların kompansatörlü modelleri hızla bitiyor yurdum insanı bunları seviyor ne ilginç.
Yukarı Dön
Gökhan77 Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Gökhan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2010 Saat 10:42

Evet sn gökhan77 45 acp mermiler önümüzdeki hafta satışa sunulacak, bu arada glocklara 13 haziran yazmışım hepiniz 13 temmuz olduğunu anlamışsınızdır, glockların kompansatörlü modelleri hızla bitiyor yurdum insanı bunları seviyor ne ilginç.
Çok teşekkür ederim Berkeley. Bekliyorum sabırsızlıkla. Ankarayla aynı anda İstanbula da gelir inşallah.
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
Yukarı Dön
Gökhan77 Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Gökhan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2010 Saat 08:26
Nihayet gelmiş.
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bu Sayfa 0.125 Saniyede Yüklendi.