Silah Forum - Tabanca Tüfek Av Silahı forumu Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

zigana sport temizliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yunus_006 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı yunus_006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: zigana sport temizliği
    Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2010 Saat 10:05
http://www.trabzonsilah.com/tr/index2.php?p=tabancadetay&id=25
Arkadaşlar elimde yukarıda da linkini verdiğim zigana sport marka tabancam var.
Atış yaptıktan sonra silahımı söküp temizlik yaptığımda gerek çerçevenin içi ve namlu gerekse kızak yollarında (silahın ön namlu altı ve üst kısmında) siyah barut izleri sanırım yapışıp kalmış durumda. Sprey yağ ile ne kadar sıkı bir silme işlemi uygulasamda bu siyah izler belirttiğim noktalardan tam olarak çıkmadı. özellikle namlu üzerinde kalanlar beni resmen deli etti.

Sizden bu siyahlıkları nasıl kolay temizleyebileceğim hususunda yardım istiyorum. Acaba özellikle bu siyah izleri temizleyecek bir yağ veya sökücü bir temizlik aracı varmı. Yoksa benim aklıma mazot veya tiner kullanmak geliyor bunlar silahıma zarar verirmi. Beni bilgilendirseniz çok sevinirim teşekkürler... 
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı yunus_006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2010 Saat 08:57
Yokmu bana yardımcı olacak bir hayır sever silah dostu :D
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı yunus_006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2010 Saat 14:42
hocam teşekkür ederim deniycem. herhangi bir zarar vermez dimi silahıma bu ürün.
Yukarı Dön
gozkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Gönderilenler: 133
  Alıntı gozkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2010 Saat 18:15
Haddim olmayarak söze karışacağım, her hangi bir zarar vermez aksine wd 40 ın kurşun çözme özelliği de vardır.
Silahlarımda yıllardır kullanıyorum
Yukarı Dön
CENGİZ Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 517
  Alıntı CENGİZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2010 Saat 20:52
WD40, füze sistemlerini paslanmaya karşı korumak için ABD’de 1953 yılında kimyager Norm Larsen tarafından geliştirilmiş. Formülü bugün bile gizli. Halıdaki sakızı çözmek gibi özelliklerinden dolayı günlük hayatta da çok geniş bir kullanım alanı bulmuş.
Ben WD40’ı tetik aksamını yağlamak için kullandıktan sonra tetiğin daha akıcı çekildiğini fark etmiştim. WD40 istenmeyen oluşumları uzaklaştırdıktan sonra metali film tabakasıyla kaplayıp korumaya alıyor. Bir defasında kızakları rulman yağı ile yağlamıştım. Bir hafta sonra bu yağı silerken pamuğun rengi de siyaha döndü. Yani silahın kaplamasını çözmeye başlamış. Fakat silahın kutusundan çıkan kalın yağ asla böyle bir kabahat işlemiyor. Silahın üstünde en son ne tür bir kimyasal kaldığı çok önemli.
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı yunus_006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2010 Saat 14:14

Arkadaşlar çok teşekkür ederim verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için. WD-40 deniycem. umduğumu bulacağımdan şüphem yok kulağıma küpe oldu iyiki varsınız teşekkürler.

Yukarı Dön
alihan Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 8
  Alıntı alihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Temmuz-2010 Saat 18:56
Arkadaşlar merhaba;

Yukarıdaki ürün hakında çok fazla bilgim yok açıkçası. Ama bir çok arkadaşımın böyle bir derdi olduğunu biliyorum. Ürünün üzerinde kir, yağ,pas temizleyici yazıyor. Yinede kullanmadan önce firmayla işletişim kurmakta yarar vardır. Daha da olmadı farklı bir metalde önce deneyim sonra silaha uygulamak daha doğru olur. Aksi reaksiyon gösteririse bu durum tabancanın garanti kapsamının dışına çıkmasına neden olur. Kaldiki uygulanılacak parça namlu-yani silahın kalbi-

Bilginize...
Yukarı Dön
gokmen Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 3073
  Alıntı gokmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2010 Saat 10:53

Bir cevap vermek gerekir ise :

1- Namlu içerisindeki bakır ve kurşun artıklarının temizlenmesi için , bakır çözücü kullanılmalı . Tel harbininde çok yardımı olacaktır.

2- Namlu üzerindeki barut ve yağ tortularının temizlenmesi için ise , tiner ( sentetik tiner kullanmanız önerilir. Ama selülozik tinerde olur. )  ve diş fırçası gayet işe yarayacaktır.  ( tiner ile namluyu ıslatın. Bir dakika bekleyin . Yeniden tiner ıslatın ve fırça yardımı ile temizleyin. Bez ile kurulayın .)

Temizlik sonrasında kurulama ve yağlama yapılması yeterli olacaktır.

Silaha , silah ruhsatı harcına ve mühimmata yeterince para verdiğimizi , birde sık sık kullanmayacağımız ürünlere para vermeye gerek olmayacağını düşünüyorum. Tiner veya diger solvenltler namlu temizliğinde ( 50 kadar atış yapılmış ise ) işe yarayacaktır.Vakit darlığının üzerine birde nakit darlığını eklememek gerektiğini düşünüyorum.

Kayseride WD_40 ın  200 cc lik tüpünü av bayileri 20 TL ye satıyor olunca , 20 TL ye 10 Lt tiner almak dana mantıklı gibime geliyor.

Saygılar.
Yukarı Dön
akula Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 122
  Alıntı akula Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2010 Saat 19:23
sayın gökmen av bayilerinden değilde parcacılardan alırsanız 200 ml lik bir kutuyu 5 ila 7 tl arasında alabileceğinizi düşünüyorum.Bende wd_40 kullanıyorum cok memnunum.Temizleme dışında ayrıca uzun süreli koruma ve yağlama özelliği vardır ama yinede kızak kanallarına bir iki damla silah yağı damlatmakta fayda var.Saygılar...
astarojna akula mojna!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bu Sayfa 0.078 Saniyede Yüklendi.