Orjinalini yazan: sarikurt
Silahın içinde birkaç gün takılı duran tüpün gazında azalma olurmu yoksa ilk günkü gibi mi kalır?Azalma olursada kaç mermi atışlık bir azalma olur? |
CO 2 tüplerinde belirtilmesi gereken hususlardan biriside kullandığı tüpün şekli ve tabancanın conta yapısıdır.
Havalı tabancalarda müsabaka tipi ( kaliteli ) ürünler haricinde , hobi amaçlı üretilen ürünler genelde ya değiş tokuş Co 2 tüpü kullanmakta , yada , CO2 haznesi şarjöre veya gövdeye sabit olup Co2 dolumu ( çakmak gazı doldurur gibi ) yapılmaktadır.
Müsabaka tipi havalı tabanca ve tüfeklerde gaz kaçırma sıkıntısı pek olmaz. Tüpün üzerinde takılı olması halinde , tüp içerisindeki gazda azalmada olmaz. ama , bu müsabaka tabanca ve tüfekleri bu tip arızalar vermez demek değildir. Sadece gaz kaçırma olasılığı düşüktür.
Hobi amaçlı üretilen ürünlerin genelinde ise bir conta problemi bulunmaktadır. İlk zamanlarda gaz kaçırma gibi bir problemleri olmada , değiş tokuş tüpün değişimi esnasında conta , zamanla yıpranmaya başlamaktadır. Bu durum tabancanın , atış özelligini etkilediği gibi , kullanmasanız dahi, tabancaya takılı tüpün yarım saat içerisinde boşalmasına neden olmaktadır.
Genel olarak tabancanın contasında ( tüp ağzındaki ve saçmaya baskı uyşğulayan ağızdaki gaz kesici contada) bir problem yok ise tüpe bir şey olmaz.
Sayın Karadavut , bana bir Gamo marka havalı tabanca hediye etmişti. Tabancanın contası eskimiş ve gaz kaçırma problemi var. Ortalama bir tüp ile 60 atım yapabiliyorum. Taktığım tüp , atış yapmasam dahi 15 dakika içerisinde boşalıyor. Zaten tüpün 20 ci atıştan sonra zayıfladığını kolayca hissediyorsunuz.
Saygılar