| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gokmen
Yönetici Grubu
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3073
|
Alıntı Cevapla
Konu: 70 Milyonun kimlik bilgileri çalınmış. Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2010 Saat 09:47 |
|
|
|
YA SEV !!! YA TERK ET !!!
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2010 Saat 10:26 |
Bu programları satarken '' Mersin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği '' Fakültesinin üç yıla yakın bir süredir üzerinde çalıştığı bir bilgisayar yazılımıdır. Gerekli bütün izinler alınmıştır , gibi sözler sarf ediliyordu.
Bu proğramları alan veya almaya niyetlenen arkadaşlara '' Biz avukatız, Uyap üzerinden bize böyle bir yetki verilmediyse , yada TC kimlik numarasından mal varlığı sorgulaması yapma yetkisi sadece icra müdürlerine verildiyse , bu işte bir bit yeniği var bulaşmayın '' demiştim.
Ancak , kurum avukatlığı yapan bir çok insan bu proğramları aldığı gibi , Banka ve diger kurumlara göndermiş oldukları CV lerde , bu kullanmış oldukları proğramların adına bile yer vermişti.
'' Ofisimiz borçluların , kimlik bilgileri , mal varlığı sorğulaması , Mernis adresleri ile diğer adreslerinin tespiti konusunda ihtisaslaşmış olup , borçlular aleyhine takip yapılmadan evvel , kimlik bilgilerinin ve adres bilgilerinin doğrulanması ve bilgilerin güncellemesi yapılmakta , bu sayedede ; zaman kaybının , icra ve haciz maslaraflarının önüne geçmekte , kısa sürede , en az masrafla problemin çözümüsü sağlamaktayız. ''....
Bir kaç kuruma müracaat ettiğimde , bu proğramları neden kullanmadığımı hep sordular. ( zannımca küçük gördüklerinden ) Bende '' Yasal olduğunu satanlar veya kullananlar ispatlayabiliyor mu ?' demiştim.
Kullanılar alt yapılar : İl Sağlık Müdürlüğünün , reçete/ ilaç onay veritabanı , Yüksek Seçim Kurulu kayıtları , SGk ve Bağkur veri tabanı .... Bu veri tabanına dışarıdan girildi ise , Devlet Ne kadar güvenilir ? , Yok bu veriler , kurum içerisinde ki birilerince satıldı veya deşifre edildi ise bu nedemek oluyor ?
Kimlik bilgileri ve diğer kişisel verilerin muhafazası , Anayasal bir hak olarak düzenlenmediği için mi ? böyle oldu ....
Düzenleyen gokmen - 29-Temmuz-2010 Saat 12:57
|
|
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2010 Saat 12:55 |
Orjinalini yazan: BURAK&BURAK
Peki hangimiz kalan 2 milyonun içindeyiz ? |
Sayın Burak ; Yeşil kart da dahil olmak üzere , hiç bir sosyal güvencesi olmayanlar , mernis adresi bildiriminde bulunmamış olanlar veya merkezi kayıt sistemine adres bildiriminde bulunmamış olanlar , TSK mensupları vs...
|
|
|
 |
berkeley
Kidemli Üye
Gönderilenler: 197
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2010 Saat 14:20 |
|
Seçim zamanı hepinizin cep ve ev telefonlarına ya da adreslerine mektupla, çeşitli siyasi partilerin propagandaları gelmiştir, bizi nasıl buluyorlar bu yasal mı?
Düzenleyen berkeley - 29-Temmuz-2010 Saat 14:20
|
 |
KARACA
Yönetici Grubu
Gönderilenler: 6104
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2010 Saat 16:16 |
Satan - alan suçlu olur, işini eksik yapan devlet suçsuz olur,
Kaldıki bu işte, bu sırları muhafaza etmekle önce devlet yükümlü...
Ama gördüğünüz gibi ne bakan üstüne alıyor, ne ilgili genel müdür...
Az önce okuduğum bir habere göre bakanlık , böyle bir hırsızlığın olduğu haberinin asılsız olduğunu açıklamış...
Düzenleyen KARACA - 29-Temmuz-2010 Saat 23:45
|
|
Şu an itibariyle MKEK de, P220-P245 dışında, kaçırılmaması gereken başka tabanca yok...
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2010 Saat 17:21 |
Bana sorarsanız bu bilgileri kurumlardaki insanlar ,bu sahtekarlara sattı....
Ben asıl şunu merak ediyorum. Bu proğramları kullanan avukatlar Bakanlıktan elini kolunu sallayarak çıktıktan sonra ( hepsinin aklanacağından ve suç mağduru olduklarını iddia edeceklerinden eminim ) '' ben neden yapmıyorum ozaman '' diyecek ve griişimide bulunacak insanlara nasıl ' yasak kardeşim' demeyi umuyorlar....
Benim verdiğim vergilerden maaş olarak nasiplenip , bunu reva görüp , susanlara giden kısım ile ilgili , bir laf söylerim . Şimdi gider internet yolu ile hakaret ettiğim gerekçesi ile beni şikayet edip , timsah göz yaşı dökerler....
|
|
|
 |
CENGİZ
Kidemli Üye
Gönderilenler: 517
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2010 Saat 23:16 |
|
İleri derece bilgisayar bilen bir arkadaş, avukat olan eşinin kullanması için bu bilgilere birkaç yıl önce erişebiliyordu. Sistemlerde güvenlik açıkları olmalı.
|
|
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2010 Saat 11:13 |
Orjinalini yazan: CENGİZ
İleri derece bilgisayar bilen bir arkadaş, avukat olan eşinin kullanması için bu bilgilere birkaç yıl önce erişebiliyordu. Sistemlerde güvenlik açıkları olmalı. |
Cengiz Bey : Kurumlara server hizletleri ile teknik destek hizmeti veren kişi veya kurumlar çok iye denetlenmeli. Ayrıca kurumlarda çalışıp , ilgisi olmayan insanlara bilgi vererek yardım eden insanlarda kontrol atına alınıp , koltuğundan ve işinden edilmeli.
|
|
|
 |
Gökhan77
Kidemli Üye
Gönderilenler: 252
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2010 Saat 11:25 |
Tanıdığım bir resmi kurum avukatını da ziyaret etmiş emniyet. Onlar da almış.
Allahtan bizim dairenin avukatı Gökmen gibi işkillenmişti de aldırmamıştı.
|
|
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2010 Saat 11:35 |
Orjinalini yazan: Gökhan77
Tanıdığım bir resmi kurum avukatını da ziyaret etmiş emniyet. Onlar da almış.
Allahtan bizim dairenin avukatı Gökmen gibi işkillenmişti de aldırmamıştı. |
Sayın Gökan77 : Şöyle bir tezat söz konusu .
Şebekenin 3 Milyon TL haksız kazanç elde ettiğinden söz ediliyor.
600 avukatın bu proğramları kullandığından bahsediliyor.
Proğramı sattıkları fiyatları ben söyleyim. 300 TL ile 1000 TL arasında ( 1000 Tl ye satılan farklı bir ara yüze sahip proğramı satamayınca , bir hafta on gün sonra farklı bir ara yüze sahip, farklı bir isimdeki proğramı pazarlık payı dahil satıyorlardı. )
Hadi 1000 TL den aldılar veya sattılar diyelim.
600x1000 = 600.000 TL yapar. Geri kalan 2.400.000 TL nereden geldi ?
Kredi kartı sahtekarlığı mı ? , İlaç reçete sahtekarlığı mı ? , Kredi müracaatı sahtekarlığı mı ?
Yada 600 den fazla avukata ve avukat olmayan insanlara yapılan proğram satışlardan mı ?
Zaten , başkalarına sorulmayan '' nereden buldun, nasıl aldın '' sorusuna cevap verememek yüzümüzü kızarttığından , yerimizde sayıyoruz.
Düzenleyen gokmen - 30-Temmuz-2010 Saat 11:36
|
|
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2010 Saat 18:30 |
Bu konu nedeni ile hakkında soruşturma açılmasına izin verilmesi için müracaaatta bulunulan bur tane avukatı örnek gösterebilecek birisi var mı ?
Bu konu kapanmıştır. Yapanlarında yanına kar kalmıştır. Çünkü halen bu proğramları zat- ı alileri kullanmaktadır.
Geçen gün birisine '' Bakanlığa müracaat edeceklermiş '' dedim.
Hakkımda soruşturam izni vercek adamın anlını karışlarım . Yiyende gelsin yazanemi araya biliyorsa arasın dedi.....
Yani iş , icra takip dosyalarının icra müdürlüklerinde değilde , avukatların kendi zilyetliğinde ve ofislerinde bulundurulması hususunda yapılan şikayet gibi , hasır altı edilmiştir.....
Ya biz avukatlar devlet dairelerinden daha sağlam ve dirayetliyiz. Yada devlet daireleri haracı verene çalışıyor.
|
|
|
 |