Silah Forum - Tabanca Tüfek Av Silahı forumu Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

6" magnum gümüsay

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 678
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gokmen Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2931
  Alıntı gokmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2010 Saat 14:06
Orjinalini yazan: talha2008

...............
Mesaj, forum kurallarına uyğun olmadığı için yayımdan kaldırılmıştır
Yukarı Dön
üyelikiptali Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 14
  Alıntı üyelikiptali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2010 Saat 14:27
mesajın neresi forum kurallarına aykırı. ne var içinde küfür mü var hakaret mi. biz başımızdan geçenleri paylaşıyoruz taraflı değil objektifiz. madem ki mesajımı yayınlamıyorsunuz üyeliğimi de silin o zaman. forumunuz olsa ne olmasa ne. benim sorunumu çözüyor mu.
DELİKLİ DEMİR ÇIKTI MERTLİK BOZULDU. YAŞASIN KESKİN PALALAR
Yukarı Dön
gokmen Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Alıntı gokmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2010 Saat 15:26
Orjinalini yazan: üyelikiptali

mesajın neresi forum kurallarına aykırı. ne var içinde küfür mü var hakaret mi. biz başımızdan geçenleri paylaşıyoruz taraflı değil objektifiz. madem ki mesajımı yayınlamıyorsunuz üyeliğimi de silin o zaman. forumunuz olsa ne olmasa ne. benim sorunumu çözüyor mu.

Yukarı Dön
gokmen Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Alıntı gokmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2010 Saat 23:09

Semehtasyon ;

Namı diger  yüzey sertleştirme ..... Daha bu teknoloji memleketimize gelmemiş olsada ;

Dış yüzeydeki çürümeleri taşlama ile gidermeye çalışan ustalarımız ( ithal silahdan bahsediyorum ) metal yüzeyi taşladıkça çeliğin dala dalga renk cümbüşü ( çelik tonları ) yaşamasını iyi kromlandığından kaynaklandığın düşünüyor olsalarda , aslında yüzey sertleştirme ( karbon emdirme ) işleminden kaynaklanan bir durum söz konusudur. Isıl işlemden ( çeliğin ısı ile sertleştirilemsinden ) biraz farklıdır.

Çeliğin türü , emdirilecek karbon miktarı , verilmek istenilen sertlik , sertleştirilecek yüzey kalınlığı ( sertleştirme kalınlığı ) süre hesabının göz kararı olmadığı ortadadır.

Daha sonra pürüz giderme ve yüzey düzleme işlemi başlar. Bu işlemler bittikten sonra  ise boyama işlemi başlar. Genelde Krom kaplama haricindeki boyalar yapılır. Statik , sürme , meneviş, mangan fosfat , çinko fosfat vs vs .....

Yeni üretim ithal silahların çoğunluğunda da 1 Usd boyadan , 1 Usd tesfiyeden kar edeceğim diye bu işler yapılmadan  , pürüz giderici statik boya ( dolduruculuğu fazla ) atılmaktadır.  Ancak ne hikmettir ki çin malı ( satik boyanın ham maddesi ise organik madde artığı ve bir kaç kimyasaldır ) .......  Yerli üretici ile aynı boya kullanılmasına rağmen dayanım neden daha fazladır.

Naylonada krom yapılır...... Biraz iletken boya biraz sertleştirici .... İyi bir astar . Krom veya nikel üzerini kaplar . Ama ne kadar dayanır....

Fakat kromlama  isebaşlı başına bir derttir. Çünkü en ufak hatayı affetmez. Hemen belli eder. Tesfiye , yüzey düzleme ( prüz giderme ) parlatma veya vernikleme tamamen bir beladır.

Ortala 20x20 ebatındaki bir  metal malzemeyi krom kaplamak için kullanılacak anat+katod+ asit karışımı + akım maliyeti hesabından sonra , istenilen renk , kalınlık ayarının yapılması ise ayrı bir derttir. Keşke herseş asit havuzuna bakır tele asıp atmayla bitse veya içinizden ona kadar sayıp hemen çıkartmakla bitse .....

Aşağıdaki malzemenin tutuculuğu ise  ayrı bir problem . Tutuculuk karbon miktarına bağlı . Ancak karbon miktarı artıkça  torna tezgahında işlemekte bir problem .... Zaten Tezgaha önem veren mi var. İki Mazak  koymak üretim için yetiyor mu ?

Temizlik malzemeleri ise ( yağ , köpük vs ) zaten asit karışımı olunca , yumşak malzemeye sert krom atılsa ne olur , atılmasa ne olur . Tabi birde atış sonrası gaz kaçağı ve ısı dağılımı var ....

İşte mesele bu ;

Yerli silah olsa ne yazar olmasa ne ?

İthal silah olsa ne yazar olmase ne ?

Yazar edebi ile yazsa , bilen problemi cevaplasa.....

Bilen forum olmasa ne yazar ?  

( Benim gibi yerinde sayacağına , bir kenara çekilir lirik BHP şiirleri yazar. ardınada sorar kime faydam var ? )

Düzenleyen avgokmen38 - 03-Mayis-2010 Saat 23:11
Yukarı Dön
hasan Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
  Alıntı hasan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29-Mayis-2010 Saat 14:55
selamun aleyküm ben gümüşay ı olan bi poligonla telefonda görüştüm beş yıl önce aldıkları silahın çok iyi olduğunu namluda ve tamburda bi problem olmadığını sadece içindeki bazı yayları yurt dışından getittirip deyiştiklerini söyledi ve 20 bin atım görmüş silah ama bulundukları yerde bazıları almış ama memnun kalmamışlar ve satmak zorunda kalmışlar eyer bu yaylardan getirtme imkanı olursa güzel silahdır dedi ordaki beyfendi bu yaylar nasıl gelir türkiyeye bilen ve getiren varmı acaba
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 678

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bu Sayfa 1.059 Saniyede Yüklendi.