| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ictenadmin
Yönetici Grubu
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5477
|
Alıntı Cevapla
Konu: Otomatik Silahlarin Temizlenmesi Gönderim Zamanı: 16-Mart-2007 Saat 00:27 |
|
|
|
Silah Degil,Insan Öldürür
|
 |
Gökhan77
Kidemli Üye
Gönderilenler: 252
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2010 Saat 16:45 |
|
Bir arkadaşım bana WD-40 marka pas temizleyici tavsiye etti. Bilgisi olan var mı?
|
|
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
|
 |
gokmen
Yönetici Grubu
Gönderilenler: 3073
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2010 Saat 18:40 |
Orjinalini yazan: Gökhan77
Bir arkadaşım bana WD-40 marka pas temizleyici tavsiye etti. Bilgisi olan var mı? |
Sayın Gökhan77 : Bu hafta sonu , pompalı tüfeğimi yoğun bir bakımdan geçirmem gerekecek. Aşağı yukarı 200 adet sluğ attım. Misafirlerim olduğu için temizleyemedim. Pek fazla paslanma olduğunuda söyleyemeyeceğim. Ancak ; Deneyip işe yarıyor mu ? Yaramıyormu görüp öyle cevap versem.
( av tüfeğinin namlusunun içerisi kat - kat doldu ... 200 den önce bir 80 atışı vardı . Tel fırça ile içini sökemedim . Gititgi yere kadar , böyle devam edecek gibi ..  )
|
|
YA SEV !!! YA TERK ET !!!
|
 |
VOLER
Yeni Üye
Gönderilenler: 23
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2010 Saat 18:44 |
Sayın gökhan77 ,
Bu forumda WD 40 ile ilgili bilgiler vardı geçen gün. Çok ilgimi çekmişti. İlçemizde silah sarf malzemeleri satan 2 işyerinde de farkı isim ve markalarda 5 lira ile 25 lira arasında aynı amaçla satılan başka mamuller vardı almadım. Birde hırdavatçılara bakayım dedim. Çok sayıda hırdavatçıdada olmamasına rağmen birinde ona rastladım ve 5 liraya aldım.
Evde av tüfeklerimde denedim, tüfeklerim bakımlı olduğundan paslı yerler yoktu ama mekanik aksamda sökülmesi zor olan yerlere çok kolay nüfus ediyor. Ve kirleri hemen söküyor. Tavsiye ederim. Saygılar.
|
 |
Gökhan77
Kidemli Üye
Gönderilenler: 252
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2010 Saat 18:51 |
|
Voler çok teşekkür ederim. Hemen alacağım bir tane.
|
|
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
|
 |
KARACA
Yönetici Grubu
Gönderilenler: 6104
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2010 Saat 19:29 |
Orjinalini yazan: Gökhan77
Voler çok teşekkür ederim. Hemen alacağım bir tane. |
WD-40 ın, silah nişan sistemi boyaları, silahın kendi boyası, kundak boyası, ve plastik aksam üzerinde etkileri olumlu mu acaba ?
En azından kullanırken bunları gözlemek lazım diye düşünüyorum.
|
|
Şu an itibariyle MKEK de, P220-P245 dışında, kaçırılmaması gereken başka tabanca yok...
|
 |
VOLER
Yeni Üye
Gönderilenler: 23
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2010 Saat 20:39 |
Sayın KARACA,
Sorduğunuz konularda çok haklısınız. Öncelikle, ben bu konuda çok bilgi sahibi değilim. WD 40' ı da bu forumda tanıdım. "zigana sport temizliği" konu başlıklı TİSAŞ (ZİGANA) TABANCALARA AİT PANEL ' de sayın CENGİZ' e ait yorumu okursanız belki şüpheleriniz kalkar. Saygılar..
|
 |
KARACA
Yönetici Grubu
Gönderilenler: 6104
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2010 Saat 21:23 |
Sn.Voler, aslında daha öncede bir takım olumsuzluklar duymuştum WD-40 konusunda, ancak bir kere daha araştırdım, çoğunluk olumsuz görüş belirtmekle birlikte, kullanıyorum diyenlerde var.
Benim gördüğüm kadarıyla, kullanım sonrası; 2 gün içerisinde arkasında reçinemsi bir kalıntı bırakarak buharlaştığı, bunun tutukluğa, koruyucu özelliği olmaması dolayısıylada pasa sebebiyet verdiği gibi şikayetler var.
Bir kullanıp denemeyi düşünüyorum aslında.
Incidentally, there is one oil/solvent which I recommend you avoid for use on guns: WD-40. It is okay as a cleaner, but make sure that you remove all of it and replace it with a good rust-preventing oil before storing any gun. WD-40 doesn't work very well as a gun lubricant or to prevent rust - it's too light. However, it is useful when cleaning to blow fouling out of cracks and crevices
Düzenleyen KARACA - 01-Agustos-2010 Saat 21:26
|
|
Şu an itibariyle MKEK de, P220-P245 dışında, kaçırılmaması gereken başka tabanca yok...
|
 |