Silah Forum - Tabanca Tüfek Av Silahı forumu Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Otomatik Silahlarin Temizlenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ictenadmin Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5477
  Alıntı ictenadmin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Otomatik Silahlarin Temizlenmesi
    Gönderim Zamanı: 16-Mart-2007 Saat 00:27
Silah Degil,Insan Öldürür
Yukarı Dön
Gökhan77 Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 252
  Alıntı Gökhan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2010 Saat 16:45
Bir arkadaşım bana WD-40 marka pas temizleyici tavsiye etti. Bilgisi olan var mı?
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
Yukarı Dön
gokmen Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 3073
  Alıntı gokmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2010 Saat 18:40
Orjinalini yazan: Gökhan77

Bir arkadaşım bana WD-40 marka pas temizleyici tavsiye etti. Bilgisi olan var mı?

Sayın Gökhan77 : Bu hafta sonu , pompalı tüfeğimi yoğun bir bakımdan geçirmem gerekecek. Aşağı yukarı 200 adet sluğ attım. Misafirlerim olduğu için temizleyemedim. Pek fazla paslanma olduğunuda söyleyemeyeceğim. Ancak ; Deneyip işe yarıyor mu ? Yaramıyormu görüp öyle cevap versem.

( av tüfeğinin namlusunun içerisi kat - kat doldu ... 200 den önce bir 80 atışı vardı . Tel fırça ile  içini sökemedim . Gititgi yere kadar , böyle devam edecek gibi ..  Embarrassed )
YA SEV !!! YA TERK ET !!!
Yukarı Dön
VOLER Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
  Alıntı VOLER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2010 Saat 18:44
      Sayın gökhan77 , 
      Bu forumda WD 40 ile ilgili bilgiler vardı geçen gün. Çok ilgimi çekmişti. İlçemizde silah sarf malzemeleri satan 2 işyerinde de  farkı isim ve markalarda 5 lira ile 25 lira arasında aynı amaçla satılan  başka mamuller vardı almadım. Birde hırdavatçılara bakayım dedim. Çok sayıda hırdavatçıdada olmamasına rağmen birinde ona rastladım ve 5 liraya aldım.
     Evde av tüfeklerimde denedim, tüfeklerim bakımlı olduğundan paslı yerler yoktu ama mekanik aksamda sökülmesi zor olan yerlere çok kolay nüfus ediyor. Ve kirleri hemen söküyor. Tavsiye ederim.  Saygılar.
Yukarı Dön
Gökhan77 Açılır Kutu Gör
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 252
  Alıntı Gökhan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2010 Saat 18:51
Voler çok teşekkür ederim. Hemen alacağım bir tane.
Beyaz Zig M 1911 45 ACP.
Yukarı Dön
KARACA Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 6104
  Alıntı KARACA Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2010 Saat 19:29
Orjinalini yazan: Gökhan77

Voler çok teşekkür ederim. Hemen alacağım bir tane.

WD-40 ın, silah nişan sistemi boyaları, silahın kendi boyası, kundak boyası, ve plastik aksam üzerinde etkileri olumlu mu acaba ?

En azından kullanırken bunları gözlemek lazım diye düşünüyorum.

Şu an itibariyle MKEK de, P220-P245 dışında, kaçırılmaması gereken başka tabanca yok...
Yukarı Dön
VOLER Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
  Alıntı VOLER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2010 Saat 20:39
         Sayın KARACA,
         Sorduğunuz konularda çok haklısınız. Öncelikle, ben bu konuda çok bilgi sahibi değilim. WD 40' ı da bu forumda tanıdım. "zigana sport temizliği" konu başlıklı TİSAŞ (ZİGANA) TABANCALARA AİT PANEL ' de sayın CENGİZ' e ait yorumu okursanız belki şüpheleriniz kalkar. Saygılar..
Yukarı Dön
KARACA Açılır Kutu Gör
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 6104
  Alıntı KARACA Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2010 Saat 21:23

Sn.Voler, aslında daha öncede bir takım olumsuzluklar duymuştum WD-40 konusunda, ancak bir kere daha araştırdım, çoğunluk olumsuz görüş belirtmekle birlikte, kullanıyorum diyenlerde var.

Benim gördüğüm kadarıyla, kullanım sonrası; 2 gün içerisinde arkasında reçinemsi bir kalıntı bırakarak buharlaştığı, bunun tutukluğa, koruyucu özelliği olmaması dolayısıylada pasa sebebiyet verdiği gibi şikayetler var.

Bir kullanıp denemeyi düşünüyorum aslında.

Incidentally, there is one oil/solvent which I recommend you avoid for use on guns: WD-40. It is okay as a cleaner, but make sure that you remove all of it and replace it with a good rust-preventing oil before storing any gun. WD-40 doesn't work very well as a gun lubricant or to prevent rust - it's too light. However, it is useful when cleaning to blow fouling out of cracks and crevices

Düzenleyen KARACA - 01-Agustos-2010 Saat 21:26
Şu an itibariyle MKEK de, P220-P245 dışında, kaçırılmaması gereken başka tabanca yok...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bu Sayfa 0.094 Saniyede Yüklendi.