• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Çivi Tabancasını Dönüştürmek

rodler

Kayıtlı Üye
Hedef tahtasına uzaktan atış yapmak amaçlı barutlu çivi tabancası aldım. En ucunda ince bir namlu var zemine bastırınca içine gömülen. Tetik ancak o içine gömüldüğünde aktif oluyor. Onu zemine bastırmadan tetiği ateşleyebilmek için ucuna sanayide aparat yaptırdım pompalı tüfeğin kurma kolu gibi. Gayet istediğim gibi oldu. Elle aparatı tutup çekince namlu içine gömülmüş oluyor ve tetik ateşlenebiliyordu. Birkaç atış yaptık güzel çalışıyordu. Sonuncu atışta yaptığımız aparat tabancanın orijinal kendi namlusuyla beraber kopup fırladı. Acaba kaynak yaptığımız için mi sağlam olmadı dedim ama hayır kaynak yerinden değil namlunun direkt ortasından sağlam yerinden kopmuş yani namlu ikiye ayrılmış ve fırlamış. Nasıl olabiliyor bu tabancanın orijinal namlusu ortasından kırılıp kopar mı atış sırasında. Şimdi tornacıya gitsem o iç namlu parçasından yaptırabilir miyim? Napmalıyım böylece çöp şu anda alet.

rodler

Kayıtlı Üye
Ekli dosyayı görüntüle IMG_4059.jpeg
img_4063-jpeg.94
Ekli dosyayı görüntüle IMG_4061.jpegEkli dosyayı görüntüle IMG_4064.jpegEkli dosyayı görüntüle IMG_4062.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_4063.jpeg
    920.3 KB · Görüntüleme: 23

rodler

Kayıtlı Üye
Tamam arkadaşlar yaptırdım tornacıya tekrar kaynakla aparat yaptırdım düzeldi, çalışıyor sorun yok. İnşallah uzun ömürlü olur