• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Dağlıoğlu Fd 20 mi Derya MK 12 mi?

egeli0960

Kayıtlı Üye
Herkese hayırlı sabahlar. Dağlıoğlu Fd 20 ve Derya mk12 arasında kaldım. Daha önce av tüfeği hiç kullanmadım. Amacım av değil. Arada gidip hem stres atmak amacıyla hem de evde savunma amacıyla tüfek almak istiyorum. Bu iki tüfek arasında kaldım. Kullanan veya bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

Enzo

Forum Yönetimi
Yönetici
Web sitesi
silahforum.com
Merhaba . Dağlıoğlu FD 20 ve Derya MK12 arasında seçim yapmak, kullanım amacınıza göre değişir. Eğer savunma ve arada sırada hobi amaçlı bir tüfek düşünüyorsanız, Derya MK12’nin yarı otomatik olması nedeniyle hızlı atış avantajı sağlayacağını söyleyebilirim. Dağlıoğlu FD 20 ise daha dayanıklı bir seçenektir. Önceliklerinize göre karar verebilirsiniz.

Ahmet Arif

m4tactic
Moderatör
Web sitesi
www.emkaav.com
Herkese hayırlı sabahlar. Dağlıoğlu Fd 20 ve Derya mk12 arasında kaldım. Daha önce av tüfeği hiç kullanmadım. Amacım av değil. Arada gidip hem stres atmak amacıyla hem de evde savunma amacıyla tüfek almak istiyorum. Bu iki tüfek arasında kaldım. Kullanan veya bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.
Kesinlikle MK12 almanızı tavsiye ederim. Türkiye'deki en sorunsuz çalışan şarjörlü. Sorunsuz sıkıntısız bir model. FD20 ye bulaşmayın bence.

egeli0960

Kayıtlı Üye
Av bayisine gittiğimde FD20 fişeğini zor bulunacağı söylendi. FD63 daha iyi olur senin için eğer bu tüfeği istiyorsan dedi. Deryayı sorduğumda da sizin gibi sorunsuz olduğunu söyledi. FD63 için ömür boyu parça garantili olduğunu duydum. Derya gibi pek bi sıkıntısını da duymadım. FD20 için fişek markası seçiyor dedi sadece av bayisi. Bir kaç güne dosyamı hazırlayıp artık bi seçim yapacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Ahmet Arif

m4tactic
Moderatör
Web sitesi
www.emkaav.com
Av bayisine gittiğimde FD20 fişeğini zor bulunacağı söylendi. FD63 daha iyi olur senin için eğer bu tüfeği istiyorsan dedi. Deryayı sorduğumda da sizin gibi sorunsuz olduğunu söyledi. FD63 için ömür boyu parça garantili olduğunu duydum. Derya gibi pek bi sıkıntısını da duymadım. FD20 için fişek markası seçiyor dedi sadece av bayisi. Bir kaç güne dosyamı hazırlayıp artık bi seçim yapacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.
Ömür boyu garanti reklamına kapılmamanızı öneririm.

egeli0960

Kayıtlı Üye
Merhaba . Dağlıoğlu FD 20 ve Derya MK12 arasında seçim yapmak, kullanım amacınıza göre değişir. Eğer savunma ve arada sırada hobi amaçlı bir tüfek düşünüyorsanız, Derya MK12’nin yarı otomatik olması nedeniyle hızlı atış avantajı sağlayacağını söyleyebilirim. Dağlıoğlu FD 20 ise daha dayanıklı bir seçenektir. Önceliklerinize göre karar verebilirsiniz.
Ben doğrusu FD serisini görünüşünden dolayı almak istiyordum. Ama Derya da cezbetmedi değil. Umarım doğru bir seçim yaparım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

king

Kayıtlı Üye
Selam, ikisini de denedim.
Ev savunması ve poligon için bence Derya MK12 daha mantıklı. Hem atış hissi daha iyi.
Dağlıoğlu ucuz ama uzun vadede sorun çıkarabiliyor.
İlk tüfeğin olacaksa, kafan rahat olsun istiyorsan Derya derim.

reh21

Kayıtlı Üye
Selamlar,
Ben de ilk tüfeğimi alırken bu iki model arasında kalmıştım. Av yapmayacaksan ve amacın evde savunma + arada bir poligonda atışsa, Derya MK12 daha uygun derim.

Geri tepmesi daha az, kullanımı daha rahat. Malzeme kalitesi de FD-20’ye göre biraz daha iyi. Üzerine ileride fener, red dot gibi şeyler takmak istersen MK12 bu konuda daha avantajlı.
FD-20 fiyat olarak uygun ama biraz daha sert tepiyor ve ağır çalışabiliyor. İlk kez tüfek kullanacaksan MK12 seni daha memnun eder bence.
Şimdiden hayırlı olsun, güzel seçim yaparsın inşallah.