• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Pompalı tüfek fişek sıkışma sorunu

pumpgunshooter

Kayıtlı Üye
Merhabalar büyük bir hevesle 12 kalibre pompalı bir tüfek aldım fakat atışa gittiğimde tutukluluk yaptığını fark ettim, dolu fişeklerle doldur boşalt yaptığımda sorunsuz fişekleri tahliye ediyor fakat fişeği patlattıktan sonra boş fişek kovanı atım yatağında sıkışma yapıyor, fişeği çıkarmak için namludan şiş sokmam gerekiyor. Sizce sorun nedir ?

Son düzenleme:
Çözüm
Fabrika üzerinde koruyucu yağ ile yollar tüfeği, namluyu mekanizmayı söküp, solüsyon yağ ile temizleyin, toplarken sürtünme yapan parçalara pamuklu çubuk yardımıyla ince bir tabaka sürün ve öyle toplayın.
El alışkanlığınız da önemli. Sonuna kadar sert çekip sert itin mekanizmayı, yolu tamamladığınızdan emin olun.

Ben tecrübem var sanıyordum ilk aldığımda tüfeğimi, meğer el alışkanlığım yokmuş. Aceleci davranıp tam geriye çekmeden ileri itmeye başlıyordum, o durumda boş fişek sıkışıyordu. Alıştıkça sorunsuz tahliye ediyor boş fişeği tüfeğim.

Kural belli, nazik davranmayın mekanizmaya, hayatınız o fişekleri atmanıza bağlıymış gibi çekin, itin. Döngüyü tamamlayın. Halen devam ediyorsa garantiye yollayın tüfeği.
Hallederler...

ATUM

Silahşör
Boş kovan sıkışıyorsa atım yatağında fabrika çapak kalmış olabilir. İnce zımpara veya ustaya taşlatmak gerekebilir.
Yanılma payım olabilir sadece tahmin benimki 😊

CELALAYDIN

Emektar
Fabrika üzerinde koruyucu yağ ile yollar tüfeği, namluyu mekanizmayı söküp, solüsyon yağ ile temizleyin, toplarken sürtünme yapan parçalara pamuklu çubuk yardımıyla ince bir tabaka sürün ve öyle toplayın.
El alışkanlığınız da önemli. Sonuna kadar sert çekip sert itin mekanizmayı, yolu tamamladığınızdan emin olun.

Ben tecrübem var sanıyordum ilk aldığımda tüfeğimi, meğer el alışkanlığım yokmuş. Aceleci davranıp tam geriye çekmeden ileri itmeye başlıyordum, o durumda boş fişek sıkışıyordu. Alıştıkça sorunsuz tahliye ediyor boş fişeği tüfeğim.

Kural belli, nazik davranmayın mekanizmaya, hayatınız o fişekleri atmanıza bağlıymış gibi çekin, itin. Döngüyü tamamlayın. Halen devam ediyorsa garantiye yollayın tüfeği.
Hallederler.

Saygılarımla.

Çözüm

CELALAYDIN

Emektar
Bu arada ekleme yapmak istiyorum
Bugün bir kutu karışık fişekler attım, bazıları en az yirmi yıllık fişeklerdi (Saga marka), tırnak kısmında paslanmalar mevcuttu, seri atışta dikti birkaç kez. Yani boş fişeği tahliye edemedi, sıkıştı. Ne kadar doğru çeksem de mekanizmayı, önüne geçemedim.
O an yeni Sterling fişeklerini denemeye karar verdim, bir adet atım yatağına, beş adet tüp şarjöre bastım, atışa başladım, seri şekilde altı adet fişeği sorunsuz attım.
Pompalı fişek seçmez, atar fakat böyle fişekten kaynaklı sıkışmalar da yaşatabilir aklınızda olsun.