• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Pompalı Tüfek Fişek Sıkışması Hk.

akyuz54

Kayıtlı Üye
Merhaba yeni aldığım Derya crt 401 modeli pompalı tüfeğimle atışa başlamıştım ilk fişek patladıktan sonra mekanizmayı çekip kovanı atıp tekrar kurdum ve patlattım fakat mekanizma sıkıştı sorunun ne olduğunu ilkten anlamadım aşırı da zorlamak istemedim.Zaman geçtikten sonra biraz zorlayıp çekince mekanizma geriye geldi ve boş kovan dışarıya çıktı.Gündüz olup tekrar atış yapmayı denemek istediğimde ilk fişeği namluya sürdüm patlattım fakat tekrar boş kovan sıkıştı biraz ileri geri ileri geri yapa yapa mekanizmayı açıp boş fişeği çıkartabildim.
Fişek markası Mesco nun tek kurşunundandı.

Elimde Özkursan slug tek kurşun fişekleri de mevcuttu bu markayı denediğimde ise 4 fişeği de seri şekilde atabildim herhangi bir sıkışma yaşamadan..

Sorun fişek markasında mı acaba şuan atışa gidemediğim için tekrar deneyemedim fakat sizin görüşleriniz nedir tecrübeli kardeşlerim.Fikirlerinizle destek olabilir misiniz bana?

Mesco o kadar kötü mü yani yada tüfekler bunlarda seçici mi oluyor yoksa sorun tüfektemi acaba?

kurhanli

Kayıtlı Üye
Geçmiş olsun. Anlattığın tablo büyük ihtimal fişek kaynaklı. Mesco slug bazen kovan/genleşme toleransı yüzünden fişek yatağına yapışabiliyor. Özkursan’la sorunsuz atman, tüfeğin çalıştığını gösteriyor; yani tüfek değil, fişek seçimi gibi duruyor.

Ne yapmalı?
  1. Fişek yatağı + namlu girişini iyi temizle, chamber fırçasıyla hafifçe çalış ve çok hafif yağla.
  2. İlk 50–100 atımda farklı markalar dene (Özkursan vb.). Sorun sadece Mesco’da ise o partiyi/markayı kullanma.
  3. Pompayı tam ve sert çek-it; aşırı yağdan kaçın.
  4. Sıkışma farklı markalarda da sürerse, fişek yatağında çapak/ölçü olabilir; ustaya chamber polisajı yaptır.

Özet: Sorun %80 Mesco fişek/parti. Tüfek yeni olduğu için biraz seçici davranmış olabilir. Güvenli atışlar. 👍🏻

akyuz54

Kayıtlı Üye
Evet fişek değiştirmek sorunumu çözdü teşekkür ederim alakanız için. Birde reis pompalının şiddetine dayanabilecek reddot ve fener markası tavsiyeniz var mı yada gerek yok mu dersiniz?

CELALAYDIN

Emektar
Benim tüfekle Sterling marka 30-28 gram saçmalı fişekleri, seri şekilde atabiliyorken, Mesco, Zuber markaları tahliye penceresinde sıkışma yapıyor seri atışta.