• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Dedemin emaneti sandıktan çıktı

harun1

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Geçen hafta köyde babaannemin eski eşyalarını karıştırırken çok garip bir şey buldum. Sandığın dibinde bir tüfek çıktı. Görünce şaşırdım çünkü bizim ailede kimse tüfek kullanmaz diye biliyordum. Babaanneme sordum, “Bu rahmetli dedenindir, eski av tüfeği” dedi. Ama işin garibi, babaannem bunun sadece av tüfeği olmadığını söyledi.

Meğer dedem bu tüfeği zamanında bir asker arkadaşıyla dağda bir çatışmadan sonra bulmuş. Ama hikayeyi tam anlatamadan, “Bu tüfek uğurludur” deyip kapattı konuyu.
Şimdi tüfek elimde ama üzerinde ne marka var ne de bir bilgi. Biraz paslanmış ama sağlam gibi duruyor.

Aranızda böyle eski tüfeklerle ilgili bilgisi olan var mı?
Temizletip saklasam mı, yoksa hikayesini öğrenmek için bir yere mi götürsem?
Fotoğrafını yükleyemedim ama bayağı uzun namlulu ve tahtası eski işçilik gibi duruyor.
Ne dersiniz, değerli bir şey olabilir mi?

ersilah

Silah Ruhsat Danışmanlık Hizmetleri
Moderatör
Web sitesi
ersilah.com
Selam arkadaşlar,

Geçen hafta köyde babaannemin eski eşyalarını karıştırırken çok garip bir şey buldum. Sandığın dibinde bir tüfek çıktı. Görünce şaşırdım çünkü bizim ailede kimse tüfek kullanmaz diye biliyordum. Babaanneme sordum, “Bu rahmetli dedenindir, eski av tüfeği” dedi. Ama işin garibi, babaannem bunun sadece av tüfeği olmadığını söyledi.

Meğer dedem bu tüfeği zamanında bir asker arkadaşıyla dağda bir çatışmadan sonra bulmuş. Ama hikayeyi tam anlatamadan, “Bu tüfek uğurludur” deyip kapattı konuyu.
Şimdi tüfek elimde ama üzerinde ne marka var ne de bir bilgi. Biraz paslanmış ama sağlam gibi duruyor.

Aranızda böyle eski tüfeklerle ilgili bilgisi olan var mı?
Temizletip saklasam mı, yoksa hikayesini öğrenmek için bir yere mi götürsem?
Fotoğrafını yükleyemedim ama bayağı uzun namlulu ve tahtası eski işçilik gibi duruyor.
Ne dersiniz, değerli bir şey olabilir mi?

Muhtemelen eski doldurma tüfeklerdendir. Namlu boyu epey uzun ve eski tip barut-keçe-bilye şeklinde çalışır. Tüfek antika olarak geçer ama belgesiz birilerine göstermek isterseniz hatıra elinizden gidebilir...