• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Sıfır pompalı tüfek arızası

pumpgunshooter

Kayıtlı Üye
Merhaba geçenlerde pompalı tüfek merakımdan dolayı ranger rp 12 almaya karar verdim. Denemek için atış yaptım fakat her atışta tutukluluk yapıyor. Sorun şu, mermiyi namluya sürüyorum, ateşliyorum fakat pompayı çektiğimde pompa geri geliyor boş kovan olduğu yerde kalıyor. Sizce sorun nedir garantiye göndermelimiyim.

EnginD

Emektar
Merhaba .Hocam bu durum ekstraktör tırnağı kaynaklı görünüyor, boş kovanı alamıyor. Sıfır tüfekte her atışta aynı sorun oluyorsa garantiye göndermen en mantıklısı.
Ben de tırnak diyecektim. Eğer fişek atım yatağında anormal bir şekilde sıkışmıyorsa problem tırnaktadır.

Boş fişeği atım yatağından çıkartırken anormal bir sıkışma hissediyor musunuz pumpgunshooter?
Mesela harbi çubuğu ile hafif ittiğinizde boş fişek kolayca çıkıyor mu yoksa sertçe vurarak mı çıkartıyorsunuz?

pumpgunshooter

Kayıtlı Üye
Ben de tırnak diyecektim. Eğer fişek atım yatağında anormal bir şekilde sıkışmıyorsa problem tırnaktadır.

Boş fişeği atım yatağından çıkartırken anormal bir sıkışma hissediyor musunuz pumpgunshooter?
Mesela harbi çubuğu ile hafif ittiğinizde boş fişek kolayca çıkıyor mu yoksa sertçe vurarak mı çıkartıyorsunuz?
Evet anormal bir sıkışma oluyor, ama neden sıkıştığını bir türlü çözemedim. Eger fisekler patlamamış ise tırnak sorunsuz şekilde fişekleri tahliye ediyor ama patladıktan sonra fişekler namluya sıkışıyor.